Bakan'dan hızlı tren müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldım, Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin planlandığı gibi gittiğini belirterek, "30 Eylül tarihine kadar yapım işleri tamamlanacak" dedi.

Bakandan hızlı tren müjdesi
30 Haziran 2013 Pazar 16:51 tarihinde eklendi.
Eskişehir- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren hattı inşaat çalışmalarını incelemek amacıyla TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'la birlikte Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen Binali Yıldırım'ı, Bilecik Vali Yardımcısı Metin Çınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz karşıladı. Şantiyede çalışmalarla ilgili brifing alan Bakan Yıldırım daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Yıldırım, İnönü- Köseköy arası 154 kilometrelik YHT hattı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirterek şunları söyledi:
 
"Bu hattın tamamı 154 kilometredir. Yapılan tünel miktarı 35 kilometredir. Yapılan viyadük miktarı 10 kilometre olmak üzere diğer kısımlarda yarma ve dolgudur. Hattın alt yapısı yüzde 99 oranında tamamlanmış durumdadır. Hattın yaklaşık 100 kilometrelik kısmında ise panel işleri tamamlanmıştır. Geriye kalan işler devam ediyor. 6 bin direkten 2 bin 100 direğin montajı gerçekleştirilmiştir. Sinyalizasyon ile ilgili kanal çalışmaları büyük oranda tamamlanmış sinyal kabloların çekimine başlanmıştır. Proje planlandığı gibi devam etmektedir. Bazı gecikmeler olmakla beraber bu gecikmeler projenin genel olarak bitirilmesine olumsuz tesiri olmayacaktır. Gerekli tedbirler alınıyor. Bu hat önemli bir hattır. Bu hat sadece Ankara'yı, Kocaeli'ni, Sakarya'yı, Bilecik'i, Eskişehir'i İstanbul'a bağlamıyor. Aynı zamanda Bursa, İstanbul, Ankara, Konya üçgeninde ülkemizin ekonomisin çok büyük bir bölümü çok büyük bir nüfusa da hitap ettiği için hattın bitirilmesi hayati öneme sahiptir. Bunun için de arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. TCDD Genel Müdürlüğü ekip halinde projeyi günlük takip ediyorlar. Yüklenici firmalar Cengiz, İç-Taş ve Çinli ortaklar konsorsiyumda ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Amacımız projeyi kısa sürede tamamlamaktır. 30 Eylül tarihinde hazır hale geleceğiz ve açılış ondan sonra kararlaştırılacak. 30 Eylül tarihine kadar yapım işleri tamamlanacaktır."

DHA