Bakan'dan Milliyet yazarına fırça

CNNTÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına Hüseyin Çelik ile Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş arasındaki polemik damga vurdu.

Bakandan Milliyet yazarına fırça
17 Ocak 2012 Salı 10:40 tarihinde eklendi, 1.997 kez okundu.

 

Ahmet Hakan’ın modere ettiği Tarafsız Bölge AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’i konuk ederken, programa Çelik ile Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş arasındaki polemik damga vurdu.
 
Kitlesel tutuklamalarla gündemden düşmeyen KCK operasyonları ve Uludere faciasının masaya yatırıldığı programda Hüseyin Çelik’i terleten sorular gelirken Aslı Aydıntaşbaş ile Çelik arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Aslı Aydıntaşbaş, hükümetin Kürt sorununda girdiği yolu eleştirirken KCK tutuklamalarının BDP’yi fiilen bitirme aşamasına geldiğini kaydetti.

Hükümetin son dönem politikalarını zorlu sorularla sorgulayan Milliyet yazarı yer yer Hüseyin Çelik’le karşılıklı atışmalar yaşadı. Ahmet Hakan’ın da dahil olduğu tartışmada iki taraf da birbirini ikna edemedi... 
 
"BDP’NİN SÖZCÜSÜ GİBİ KONUŞUYORSUNUZ!"
 
Hüseyin Çelik, programın sonlarında Aslı Aydıntaşbaş’ı "BDP’nin sözcüsü" olmakla suçladı. Canlı yayında Milliyet yazarını BDP’li olmakla eleştiren Hüseyin Çelik’e Ahmet Hakan ve Orhan Bursalı da tepki gösterirken Aslı Aydıntaşbaş çarpıcı bir yanıt verdi:
 
"Ben böyle şeylere alışkınım. Bir dönem size destek verdiğim söylenerek de birilerinin sözcüsü dediler... Merve Kavakçı’nın evi basılırken, meclisten atılırken ABD’de gazetecilik yapıyordum. Bunu eleştiren bir yazı yazdım diye yıllarca Türkiye Büyükelçiliği’ne girmeme izin vermediler."