Bakan'dan Müze Kart müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, müze kartla aynı müzeye ikinci kez girilebileceği 'müjde'sini verdi

Bakandan Müze Kart müjdesi
18 Şubat 2013 Pazartesi 13:16 tarihinde eklendi, 1.242 kez okundu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İş Bankası arasında kredi kartının müze kart olarak kullanılması projesi hayata geçirildi. Projeninin tanıtımı İş Bankası Kulelerinde yapıldı.
 
Sosyal medyada başlayan kampanyayı gördüğünü söyleyen Bakan Çelik "Twitter'da yoğun bir kampanya var. Müze kartla bir müzeye sadece bir kez girebiliyorsunuz. Ben bu kampanyaya olumlu cevap veriyorum. Bundan sonra müze kartla her müzeye iki kere girme hakkı veriyoruz" şeklinde konuştu.
 
KREDİ KARTINDAN MÜZEKART
 
Bankalarının kredi kartının yılda 1 ay müze kart olarak kullanılabilecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali "6 milyon kredi kartı, bugün itibariyle müze karta dönmüştür. Bunun için herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Bugünden itibaren bu özelliğe sahiptir. Ücretsiz olarak müze ve ören yerlerinde kullanılabilecek. Turnikelerden kartlarını okutarak olmayan yerlerde pos cihazlarından geçirerek bu hakka sahip olunacak" diye konuştu.
 
Bakan olduktan sonra önüne gelen ilk projenin bu olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik " İlk olarak önüme geldiğinde çok mutlu oldum. Tam kafamdaki işin bir örneğiydi bu. Genel olarak bizde bankaların sosyal sorumluluk projelerindeki katkıları yeterli değil. Ne kadar kültürel sorumluluk projesi var, bunu dikkatle takip edeceğiz."dedi.

DHA