Bakan'ın zor anları

Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, AK Parti Adana İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Bakanın zor anları
24 Temmuz 2013 Çarşamba 22:34 tarihinde eklendi.
Bakan Çelik'in program sonunda çocuklara dağıttığı oyuncaklardan büyükler de yakınları için almaya kalkışınca izdiham yaşandı. Arbedede ezilen bazı çocuklar gözyaşlarına boğuldu. 
 
Bakan Ömer Çelik, partisinin il örgütü tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere Adana'ya geldi. Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaret eden Bakan Çelik, iftar programına katılmak üzere Adana Gençlik Stadyumu'na geçti. Burada masaları tek tek gezerek partililerle selamlaşan Çelik, orucunu kendisine ayrılan protokol masası yerine vatandaşların yanında açtı. İftarın ardından konuşma yapan Çelik, milletten aldıkları güç sayesinde Türkiye'yi her geçen gün daha iyi noktalara taşıdıklarını belirterek, "Bu tür programlar nimetin paylaşıldığı sofralar olduğu kadar, kendi aramızdaki halleri, dertlerimizi paylaştığımız, birbirimizin halini hatırını sorduğumuz sofralardır. Türkiye'yi sizlerin bu meydanları doldurmamız sayesinde, her geçen gün bir başka noktaya taşırken, sizlerin verdiği güç ve enerjiyle kendi medeniyet coğrafyamızın, kadersiz mazlum insanlarına ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.
 
'GAZZE'DEKİ, BOSNA'DAKİ, HUMUS'TAKİ HALEP'TEKİ KARDEŞLERİMİZE SELAM GÖNDERİYORUZ'
 
Konuşmasında Gazze, Bosna, Humus ve Halep'e selam yollayan Çelik, şunları söyledi:
 
"Geçenlerde bir haber düştü internete. Bir yerde çeşitli soruları cevaplayan bir alime Somali'den arayan biri şöyle bir soru soruyor: 'Biz öylesine fakir bir yerdeyiz ki, iftar için sahur için yiyecek bir şey bulamıyoruz. Acaba iftarsız ve sahursuz, yiyecek bulamadan orucumuz kabul olur mu? Tabi bu sorunun cevabı yok. Bu soruya alimin vereceği cevap yok. Biz içimizde bu statta toplanan kardeşlerimizle şöyle bir duamız var. İftar için sahur için yiyecek bir şey bulamayanlara inşallah ulaşmayı Rabbimiz bize nasip etsin. Biz iftar sofrasından Somali'ye selam gönderiyoruz. Buradan Gazze'deki, Bosna'daki, Humus'taki Halep'teki kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Çok zor günlerden geçen Mısır'daki bütün kardeşlerimize selam yolluyoruz . Bu mübarek ayda bu mazlumların, çaresizlerin içindeki yaşadıkları halleri değiştirmeye bizi de vesile kılsın rabbimiz." 
 
Bakan Çelik konuşmasının ardından mikrofondan çocuklara seslenerek, sahnenin önüne çağırdı. Burada çocuklara oyuncuk dağıtan Çelik, çocuklarla tek tek ilgilendi. Dağıtım sürerken büyükler de oyuncak almak isteyince izdiham yaşandı. Bazı çocukların ezilme tehlikesi geçirdiği programda izdihamdan korkan çocuklar göz yaşlarına boğuldu.

DHA