Bakanlar, hastane temelini attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de TOKİ tarafından yaptırılacak 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı.

26 Şubat 2014 Çarşamba 18:19 tarihinde eklendi.
 
Bakanlar, temel atma töreninde butona basma ve harç  koyma yerine kurdele kesti.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) ile Ankara'dan Eskişehir'e geldi. Bakan Müezzinoğlu ilk olarak Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti. Müezzinoğlu'nu Valilik önünde Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Kırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya ve Bulgaristan'dan gelen 270 üniversite öğrencisi karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, Valilik binası önünde kendisine çiçek veren misafir öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Eskişehir Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Müezzinoğlu, ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi bahçesine TOKİ tarafından yaptırılacak 600 yataklı 'Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Buradaki törene karayolu ile İstanbul'dan Eskişehir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hastanenin Eskişehir'e hayırlı olmasını diledi. Avcı, törene katılanların daha fazla soğukta kalmamaları için konuşmasını kısa tuttuğunu söyleyerek kürsüden ayrıldı.
 
Daha sonra kürsüye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Nabi hocamıza teşekkür ederim. Konuşmasını 10-15 dakika uzatsaydı, burada bulunan vatandaşlarımızdan hasta olanlar olabilirdi. Bu da bizim yükümüzü artabilirdi" dedi. Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
 
"Sağlıkta ne varsa bizim ülkemizde de olacak. Amerika'da ne varsa o bizim ülkemizde de olacak. Bu hizmetleri vatandaşımızın önüne getirdik. Asla ulaşımda engel tanımadık. Sağlıkta bir adım ileri giderek vatandaşlarımıza evde hizmet verebilen, acil sağlık hizmetleriyle dünyayla yarışan bir noktaya geldik. Artık ambulansları, paletli ambulansları geçtik, ambulans uçaklarımızla, ambulans helikopterlerimizle vatandaşlarımız için dünyanın neresinde olursa olsun hizmet veriyoruz.

İki ay önce Bolu'dan bir vatandaşımız aradı. Hindistan'da tedavi gören kanserli babasının tedavisinin bittiğini söyledi. 'Babamı Bolu'ya getirebilir miyiz? Direk uçuşlar yok. Direk uçuş olmadığı için 2 gün yollarda perişan olacak. Ambulans uçağımız ile babamı Bolu'ya getirebilir miyiz? Bedeli ne olursa olsun öderim' dedi. Ben de 'Türk milleti büyük bir devlettir' dedim. Türk milleti güçlü bir devlettir. Ambulans uçağımızı Hindistan'a gönderdik ve oradan babamızı alıp Bolu'ya getirdik. Türkiye artık şehir hastaneleri ile farklı bir noktaya gelecek. Bu bölgeyi sağlık turizmi açısından farklı bir noktaya getireceğiz."
 
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve Nabi Avcı, 600 yataklı hastanenin temel atma törenin sonunda, butona basma ve harç  koyma yerine kurdele kesti.
 
Törenin ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kentten ayrılırken, Sağlık  Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 71 Evler Mahallesi'nde düzenlenen Ak Parti beledie başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. 
 
Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada 71 Evler Mahallesi'nde 1071 yataklı bir şehir hastanesi yapacaklarını, bunun temelini de yakında atacaklarını söyledi. Emeklileri kuyruklarda süründüren anlayışı reddettiklerini ifade eden Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, şöyle konuştu:
 
"Artık evde sağlık hizmeti veriyoruz. Evde bakım hizmeti veriyoruz. Ambulanslarımız vızır vızır geliyor. 60 tane ambulansı var Eskişehir'in. İnşallah bu sayıyı daha da yükselteceğiz. Ama 10 yıl önce ey Kılıçdaroğlu, rüyanda ambulans helikopter görebiliyor muydun? Ambulans uçaklar görebiliyor muydun? Millet eczaneden ilacını alabiliyor muydu?

Sen SGK genel müdürüydün millet perişandı, sıkıntıdaydı. Bırak tedavi olmayı sağlıklı olan bile o kuyruklardan annesinin babasının ilacını alıncaya kadar yetişkin evlat veya eş hasta olacak duruma geliyordu. Hizmet edenlere sahip çıkalım. Dedikodu üretenlere, fitne fesat üretenlere, iftira atanlara, milleti hortumlayanlara artık prim vermeyelim."

DHA