Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı.

Bakanlar Kurulu toplandı
22 Nisan 2013 Pazartesi 15:02 tarihinde eklendi, 1.266 kez okundu.

 

Öğlen saatlerinde İstanbul'dan Ankara'ya gelen Erdoğan başkanlığında saat 14.30 gibi başlayan toplantıda iç ve dış gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunulması bekleniyor.
 
İç politikaya ilişkin gündem maddeleri arasında devam eden çözüm süreci, Akil İnsanlar Heyetleri'nin çalışmaları gibi konular bulunuyor. Ayrıca ekonomiye ilişkin olarak da devlet memurlarının özlük haklarını yakından ilgilendiren 657 sayılı kanundaki düzenlemelerin gündeme gelmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra taşeron işçiler konusunda sendikalarla yapılan görüşmeler de sona ermişti. Bununla birlikte Türkiye'nin yurt dışındaki birikimlerinin Türkiye'ye çekilmesi için hazırlanan Varlık Barışı düzenlemesiyle ayrıntıların da gündeme gelmesi bekleniyor.
 
Dış politikada ise Taliban militanları Afganistan'ın doğusuna zorunlu iniş yapan bir helikopterdeki sekiz Türkü kaçırmasının da görüşülmesi bekleniyor. Dışişleri bakanlığı sağlık durumlarının iyi olduğunu açıklamıştı.
 
Bununla birlikte Erdoğan'ın Gazze'ye yapacağını duyurduğu ziyaret, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin aksi yönde yaptığı çağrı ile tekrar gündeme gelmişti. İsrail basını da bugün Başbakan Erdoğan ile görüşecek olan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın, Erdoğan'ı Gazze'ye gitmeme konusunda ikna etmek için Ankara'ya geldiğini yazmıştı. Abbas'ın Bakanlar Kurulu'ndan sonra saat 19.30'da Resmi Konutta Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. 
 
Bunun yanı sıra bugün Mavi Marmara saldırısına ilişkin tazminat görüşmelerini yapmak üzere bir İsrail heyeti Ankara'ya gelmişti. Kurul'da bu konuların da değerlendirilebileceği belirtiliyor.