Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Geçen hafta 4 yeni bakanın katıldığı Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı
28 Ocak 2013 Pazartesi 12:09 tarihinde eklendi, 1.796 kez okundu.

 

Yeni bakanlar Muammer Güler, Nabi Avcı, Mehmet Müezzinoğlu ve Ömer Çelik’in ilk kez katıldığı toplantının gündeminde iç ve dış meselelerle ilgili gündem maddeleri bulunuyor.
 
Yeni bakanlardan ilk olarak Başbakanlık Merkez Bina’ya Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik geldi. Onun ardından sırasıyla İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Nabi Avcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu binaya giriş yaptı.
 
Toplantıda dış gündeme ilişkin Suriye meselesinin ele alınması bekleniyor. Terörle mücadele, İmralı ile başlayan görüşme süreci gibi konuların ele alınacağı toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise 657 Sayılı Kanun'da yapılması düşünülen değişiklikler.
 
1965’te çıkarılan 657 Sayılı Yasa'nın ihtiyaca cevap vermemesi sebebiyle Çalışma Bakanlığı harekete geçmişti. Bakanlığın yapmayı planladığı değişiklikle, kamuya farklı adlar altında memur alımının önüne geçmek için bu statülerin teke indirilmesi öngörülüyor.
 
Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklik, geçen hafta sonu Bolu Abant’ta yapılan çalıştayda masaya yatırılmıştı. Düzenlemeyle, kamu istihdamında memur, sözleşmeli personel, geçici personel, Teşkilat Kanunu’na göre sözleşmeli personel, 399 sayılı KHK’ya göre sözleşmeli personel, Belediye Yasası’na göre sözleşmeli personel, 4924 Sayılı Kanun'a göre sözleşmeli personel gibi uygulamaların ortadan kaldırılması hedefleniyor. 

CİHAN