Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplandı.

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı
11 Şubat 2013 Pazartesi 12:23 tarihinde eklendi, 1.366 kez okundu.

 

Toplantıda Erdoğan'ın, geçen hafta gerçekleştirdiği Orta Avrupa ziyaretine ilişkin bilgi vermesi ve Avrupa Birliği'ne üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.
 
Toplantıda ele alınması beklenen bir diğer konu ise kişisel verilerin korunmasına yönelik kanun tasarısı. Bu konuda Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bir sunum yapacağı belirtildi. 
 
Toplantıda ayrıca terörle mücadele ve MİT ile İmralı'daki PKK elebaşı Abdullah Öcalan arasındaki görüşmelerin ele alınabileceği belirtiliyor. Hükümetin bu hafta içinde İmralı'ya gidecek ikinci heyeti kararlaştıracağı haberleri yansımıştı. 
 
Toplantıda ayrıca engellilere, şehit ailelerine ve yaşlılara şehirlerarası ulaşımın ücretsiz olmasına yönelik yasa tasarısının da ele alınması bekleniyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçen hafta konuyu Bakanlar Kurulu'na getireceklerini söylemişti.
 
Öte yandan MİT ve Abdullah Öcalan arasında devam eden barış görüşmelerinde eşzamanlı atılacak adımlardan birisi olarak görülen 4. Yargı Paketi'nin Bakanlar Kurulu'na gelmeyeceği, Başbakan Erdoğan’a salı günü sunulacağı belirtildi. 
 
Ayrıca, iki bakanın sunum yapacak olmasından dolayı toplantı yeri olarak Başbakanlık Yeni Bina'nın  tercih edildiği belirtildi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın AFAD, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de 160 kamu personeli alımına ilişkin sunum yapacakları öğrenildi. 

CİHAN