Bakanlar okul açılışı yaptı

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün İkitelli’de yapımı tamamlanan Özel İkitelli Organize Sanayi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışını yaptı.

25 Kasım 2013 Pazartesi 18:53 tarihinde eklendi.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ( İOSB) katkılarıyla yapımı tamamlanan okul açılışına, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İkitelli Organize Sanayi Bölge Başkanı Nihat Tunalı, milletvekilleri, iş adamları, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Bir zamanlar İkitelli Sanayi Bölgesi’nin yapısal yönde sıkıntıları olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanımız bu sorunların çözülmesi için talimat verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş destek vermeseydi sanayi bölgesi bu günlere gelemeyecekti.” dedi.

“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİDİR”

Konuşmasına meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu ifade ederek başlayan Bakan Nihat Ergün şöyle devam etti: “Bir insanın elinden bir şey gelmesi kadar güzel bir şey var mı? İster kendi iş yerinin patronu olsun, isterse o şirketin çalışanı olsun.

Bir iş yeri bir bütündür, çalışanda bir iş yeri sahibi gibidir. O iş yerinde bir bütünleşme olmadıkça o huzurda olmaz. Çalışanda bir iş yeri sahibi gibidir. İnsanın işi olması, elinden bir iş gelmesi gibi güzel bir şey yoktur. İnsanın işi olmaması kadar ızdırap veren bir şeyde yoktur. Onu yakından biliyorum. Hele hele Elinden bir iş gelmediği için işsiz olmak daha da kötüdür, daha da ızdırap vericidir. Bu nedenle meslek lisesi bir memleket meselesidir.”

Bakan Ergün, 1990 yıllarında meslek liselerinin çok büyük yaralar aldığını anlatarak, “Meslek liseleri bu dönemde azaldı. En zayıf öğrenciler meslek liselerine gelmeye başladı. İyi öğretmenler kaçtı meslek liselerinden. Ve mesleği olmayan insanlar haline geldik.

Şimdi çok şükür bunu tersine döndürmüş bulunuyoruz. Bunları geliştirmek için organize sanayi bölgelerimizin içinde özel meslek liseleri oluşsun dedik. Her şeyi kendileri yapsın bizde devlet adına öğrenci adına destek verelim. Ortalama öğrenci adına 3 bin 500 lira nakit destek veriyoruz. Bazı bölümlerde öğrenci başına 5 bin liraya kadar destek veriyoruz. Bu konuda bir önceki Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in çok büyük destekleri oldu.

Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı özel meslek liselerine özel destek sağlanıyor. Şimdi önleri de açık. İsterseniz usta olun, isterseniz üniversiteye gidin mühendis olun, isterseniz daha ileri gidin bilim insanı olun. Ne olmak istiyorsanız olun.

Önceden bir şey olmak mümkün değildi. Bir şey olacaksanız da Cem Karaca’nın şarkısında ki gibi ‘işçisin sen işçi kal’. Olacaksan da böyle ol. Önceden meslek liselerinin ayağına taş bağlanmış ve hadi bakalım yarış deniliyordu. Böyle bir şey olmaz. Bunlar insanlık dışı uygulamalardı bunlar şimdi tarih oldu. Her insanımızın Türkiye’de önü açık.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakanlar Muammer Güler ve Nihat Ergün, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Başkan Kadir Topbaş beraberindeki heyetle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. Açılış toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


CİHAN