Bakanlar Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, kamplarda barınan Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı.

Bakanlar Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı
17 Ekim 2013 Perşembe 23:54 tarihinde eklendi.

Şanlıurfa'da önce partililer ile bayramlaşan bakanlar daha sonra Kimse Yok mu Derneği'nin bayramlaşma törenine katıldı.

Ardından Akçakale'deki Süleymanşah Mülteci Kampı'na geçen bakanlar, burada birer konuşma yaptı. Ardından Türk Kızılayı'nın başlattığı "Bir oyuncak bir tebessüm" projesinin
oyuncak dağıtım törenine katıldı.

"TARİH BOYUNCA ZALİMİN DEĞİL, MAZLUMUN YANINDA YER ALDIK”

Suriyelilere seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için tüm imkanları seferber ettiklerini, ancak tüm sıkıntıları gidermenin mümkün olmayacağını söyledi. Türkiye’nin her zaman mazlumların yanında yer aldığını dile getiren Çelik, “Sesi çok çıkan zalimlerin değil, gerçekten mazlum olanların yanında olduk tarih boyunca, bundan sonrada yanında olacağız. Suriye örneğinde olduğu gibi.” dedi

“ALDIKLARI SİLAHLARIN BİR GÜN KENDİLERİNİ VURACAKLARINI HİÇ DÜŞÜNMEDİLER”

Konuşmasında Esed'in kendi halkına zulüm yaptığını anlatan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, “Yönetimi, ülkesini, milletini düşmanlarından korumak için yıllarca dişinden tırnağından arttırarak aldığı silahların bir gün dönüp kendilerini vuracaklarını hiç ama hiç düşünmemişlerdi.” diye konuştu.

Türkiye’nin uluslararası her platformda Suriye halkının yanında yer aldığını aktaran Yıldırım, “Zulüm görenlerin sessiz yığınların sesi olmayı her zaman Türkiye olarak şiar edindik. Bu tutumumuzu bu anlamsız savaş bitinceye kadar sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK OYUNCAK DAĞITIM PROJESİ”

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı aynı zamanda Bakan Binali Yıldırım’ın oğlu İlhami Yıldırım ise 81 bin çocuk için yürütülen projenin en büyük proje olduğunu dile getirerek bununla dünya rekoru kırdıklarını kaydetti.

Yıldırım şöyle devam etti: “Bu güne kadar yapılmış en büyük oyuncak projesi için Suriyeli kardeşlerimizin barınağı evi olan kamplarımıza yöneldik. Urfa projemizin sadece bir ayağı. Şuanda 7 ilimizde bulunan 21 kampımızda toplam 81 bin adet oyuncağımızı çocuklarımıza dağıtıldı. dağıtılıyor. Aynı zamanda bu sayı sadece gülen çocuklar değil, bir dünya rekorudur.”

Suriyeli çocukların Türkçe ve Arapça şiir okuduğu törenin ardından Türk Kızılayı kıyafeti giyen Bakanlar Çelik ve Yıldırım, çadırdaki çocuklara oyuncak dağıttı.

İki bakan program kapsamında son olarak Harran Konteyner kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti. Burada Türkçe ve Arapça sloganlarla karşılaşan bakanlar, kurulan platformda kısa birer konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan lehine sık sık atılan sloganlar arasında konuşmalarını yapan bakanlara Suriye'nin yöresel kıyafetleri hediye edildi.

Suriyeli bir şairin Başbakan Erdoğan için yazdığı bir şiirin okunması ile program son buldu. İki bakan daha sonra Ankara’ya hareket etmek için Gap Havaalanına geçti.


CİHAN