Bakanlardan kılıç şov

Suudi Arabistan Krallığı'nın Milli Günü sebebiyle Ankara Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyona hükümet adına üç bakan birden katıldı.

Bakanlardan kılıç şov
23 Eylül 2013 Pazartesi 23:49 tarihinde eklendi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, Suudi Arabistan'ın geleneksel kılıçlı halk oyununu izledi. Bakanlar daha sonra ellerine aldıkları kılıçlar ile poz verdi.

Suudi Arabistan Krallığı'nın Milli Günü sebebiyle Ankara Büyükelçiliği bir resepsiyon verdi. JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyonda, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Adil bin Siraç Mirdadı ve eşi, davetlileri karşıladı. Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve çok sayıda davetli katıldı.

Suudi Arabistan'ı tanıtan sinevizyon gösterilen resepsiyonda, program boyunca ülkeye ait halk oyunları da sergilendi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, resepsiyona gelişte Arabistan kahvesi içti. Arabistan'a ait çadırda ise konuklar oturdu.

Resepsiyonda Suudi Arabistan'ın geleneksel kılıçlı halk oyunu gösterisi yapıldı. Gösteriyi programa katılan bakanlar da izledi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, kılıçlı oyunu izlerken sahneye çıktı. Ellerine kılıç alan bakanlar, poz verdi. Bu sırada gençler de oyunlarına devam etti. Bakanların kılıçlı şovuna Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Adil bin Siraç Mirdadı da eşlik etti.


CİHAN