"Bakanlığı şanla şerefle yaptım"

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bornova mitingine katıldı.

Bakanlığı şanla şerefle yaptım
05 Şubat 2014 Çarşamba 21:03 tarihinde eklendi.
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bornova'da partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Milyonali', MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de 'Başbakan'ın çantacısı' şeklindeki sözlerine vurgu yaparak, "Bize laf söylemeden önce 10 kez düşünmelerini tavsiye ediyorum.

Bu ülkede yatırımların yüzde 50'sini 11 yıl boyunca yapan 250 milyar liralık eseri Türkiye'de yapan bir bakanlığın başında, şanla şerefle görev yaptım. 100 binlerce iş tamamladım. Onu bunu bilmem arkadaşlarıma güvendim. Hepsinin altına da imzasını attım. Bütün bu işlerin hesabını her an verdim. Mecliste verdim, mahkemelerde verdim, komisyonda verdim" dedi.
 
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bornova mitingine bir saat geç kaldı. Yıldırım'ın gecikmesinin Yeşilova'da muhtarlarla yaptığı toplantının uzun sürmesinden kaynaklandığı söylendi. Kürsüye "Her yer Binali her yer Yıldırım" sloganlarıyla çıkan Yıldırım, konuşmasına yerel sorunlara vurgu yaparak şöyle başladı:
 
"İzmir'de tarih yazacağız. Bu kenti 15 yıldır yönetenler var, yönettiğini sananlar var. Son 10 yılın tamamı kayıptır. Tamamen kentin geri gitmesi kentin içine kapanmasıdır. Bornova'da trafik sorunu var mı? İmar, altyapı, otopark, yeşil alan problemi var mı?

Pazaryeri, kültür merkezi problemi var mı? Bir tanesinede yok deyin ya. Neden? Az önce bir olay yaşadık. Altındağ Merkez Mahallesi'nde aile hekimliği için bir yer bulamadılar. Neden yok? Merkez Mahallesi'nde ruhsatlı olan tek bina yok. Onun için yer bulamıyorlar. İşte Bornova bu. Bornova'nın sorunlarına kulağını tıkayanlara 'dur' diyeceksiniz ve 30 Mart'ta bunların karnesini ellerine verip evlerine göndereceğiz."
 
"BİZE LAF EDENLER 10 KERE DÜŞÜNSÜN"
 
Atv ve Sabah'ın satışında işadamlarından para topladığı yönündeki iddialarla hazırlanan fezleke ve tapeler nedeniyle CHP ve MHP liderlerinin hedefinde olan Binali Yıldırım, hakkındaki iddialar için şunları söyledi:
 
"İleri geri laflar ediyorlar. Bakın hemşehrilerim, herkes hesabını iyi yapsın. 11 yıldır dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bu günlere geldik. Orada burada nutuk atarak gelmedik. Her şeyin bir ustası var. Onlar iktidar olmadılar, hizmet yapmadılar, konuşmasının ustası oldular. Biz de çalıştık, hizmet ürettik. Bizde az laf çok iş var.

Bizi bu millet Bolu Dağı'ndan Karadeniz Sahil Yolu'ndan bilir. Bizi bu millet otogardan bilir. Bizi bu millet ecdadımızın 150 yıllık mirası denizin altından tünelleri geçiren iktidar olarak bilir. Bizi bu millet hızlı trenden bilir, bölünmüş yoldan bilir, Marmaray'dan, 3 köprüden, 3. havalimanından bilir. 11 yıldır yaptıklarımızı anlatmaya kalkarsam onların uykusu gelir, uyuya kalırlar.

Bu ülkede yatırımların yüzde 50'sini 11 yıl boyunca yapan 250 milyar liralık eseri Türkiye'de yapan bir bakanlığın başında şanla şerefle görev yaptım. 100 binlerce iş tamamladım. Onu bunu bilmem arkadaşlarıma güvendim hepsinin altına da imzasını attım. Bütün bu işlerin hesabını her an verdim. Mecliste verdim mahkemelerde verdim komisyonda verdim.

Üç dönem milletvekili seçildim, yüzde 50 destek aldım. Diyor ki bir muhalefet lideri, 'İzmir'in Büyükşehir belediye başkan adayı oldu. İzmir'in sokaklarında nasıl geziyor' diyor. Gel buraya nasıl gezdiğimi nasıl İzmirlilerle kucaklaştığımı gör. İşte burada İzmir'de burada bu insanlarla beraber gezdim. 'İzmir seninle gurur duyuyor' diye slogan atıldı. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Bu dünyada veremeyeceğimiz hesabımız yok. Halka da hakka da her zaman hesap verdim, vermeye de devam edeceğim."
 
"SİZİN SİCİLİNİZİ CÜMLE ALEM BİLİYOR"
 
Muhalefetin seçim öncesi hizmet yerine ideoloji konuştuğunu öne süren Yıldırım, şunları söyledi:
 
"Bakın İzmir'i gelecek beş yıl yönetecek yöneticileri seçeceğiz. İş gayet net. Sürekli bizi yerel hizmetten uzaklaştırıp ideolojik siyasete çekiyorlar. Ülke meselelerinin gündemi sürekli bunlar tesadüf değil. Bu alanda söyleyecekleri bir şey yok.

Karneleri sıfırlarla dolu. Neyi anlatacaklar size? 10 yıldır Harmandalı çöplüğünü kaldırmadıklarını mı anlatacaklar. 7 yıldır hazır teleferiği çalıştıramadıklarını mı anlatacaklar? Yılan hikayesine dönen bitmeyen metroyu mu anlatacaklar. Bunları yapmadıkları için minderin dışına ustaca çıkıp dışarıdan taciz atışlarıyla akıllarınca milletin aklında benim hakkımda soru işaretleri oluşturacaklar. Hadi oradan sizin sicilinizi cümle alem biliyor."
 
"HESABINI SORMAZSANIZ BENİ ÜZERSİNİZ"
 
İzmir'de iki Bornova olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bunlardan hayır gelmez. Bunların tezkerelerini erken terhisle vermek lazım. İki Bornova var. Bir ön taraftaki Bornova, bir de arka taraftaki Bornova. Arka taraftaki sessiz Bornova sizin biletinizi kesecek bu sefer hazır olun. 'Bize oy verenler kim ona öncelikli hizmet edelim' diyorlar. Yol bir köyün kenarına kadar geliyor.

'Burası bize oy vermemiş' diyerek orada bırakıyorlar. Bunun hesabını 30 Mart'ta soracaksınız. Sormazsanız üzerseniz beni, soracaksınız. İstanbul'da belediyeciliğin tarihini yazan bir Başbakanımız var. Biz onun liderliğinde 11 yıl boyunca ülkenin doğusunu batısını kuzeyini güneyini her karış toprağını hizmetle buluşturduk" dedi.
 
"HERŞEYİ BIRAKTIM İZMİR'İN İŞİNİ HALLETTİM"
 
Binali Yıldırım, "İki laflarının biri 'Efendim biz iş yapacaktık hükümet engel oldu' Koca bir yalan. Her şeyi bıraktım İzmir'in işini hallettim. İki kez metro için fiyat artışı aldım ama yine yok onu da bitirmek bize nasip olacak. Hiç merak etmeyin. İzmir'de 31 Mart sabahı güneş bir farklı doğacak. İzmir'de hizmet siyaseti yapacağız" diye konuştu.
 
"APARTMAN SAKİNLERİNDEN ÖZÜR"
 
Ak Parti Bornova Belediye Başkan aday adayı İlhan Kaya, yaptığı konuşmada, "Apartmanda oturan vatandaşlara sesleniyorum. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı gürültü nedeniyle rahatsız ettiysek Kusura bakmayın" dedi.

Bornova'da Erzene Mahallesi 8 numaralı sokakta yapılan mitingte apartman sakinlerinin parti bayraklarının ve posterlerin asılmasına izin vermediği bayrakların dizili olduğu iplerin elektrik direklerine bağlandığı öğrenildi

DHA