Bakanlık: Antalya’da gizli kameralar ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, bir işyerine yönelik yapılan operasyonda 139 adet, içerisine gizli kamera yerleştirilmiş eşya ile sinyal bozucu jeneratörler, dinleme cihazları ve araç takip cihazları ele geçirildiğini bildirdi.

Bakanlık: Antalyada gizli kameralar ele geçirildi
31 Ocak 2014 Cuma 12:22 tarihinde eklendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün vermiş olduğu, gizli kamera ve dinleme cihazları kaçakçılığı ile ilgi bilgiler kapsamında başlattıkları çalışmalar neticesinde Antalya Kepezde faaliyet gösteren bir işyerine operasyon düzenledi.

Ekipler operasyonda; içerisine gizli kamera yerleştirilmiş kol saatleri, çakmaklar, radyolar, masa saatleri, duvar saatleri, anahtarlıklar, düğmeler ile dinleme cihazları, araç takip cihazları, sinyal bozucu jeneratörler, ses kayıt cihazları, kablosuz görüntü aktarma cihazları, bunlara ait kablo ve kurulum CD’lerinden oluşan toplam 139 adet kaçak eşyaya el koydu.
Yakalanan kaçak eşyaların piyasa değerinin 23 bin 178 TL olduğu belirlendi. Ekipler, işyeri sahibi hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

İZMİR’DE DE GİZLİ KAMERA ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Bakanlık Gümrük Muhafaza ekipleri, geçtiğimiz haftalarda İzmir’de bir operasyon gerçekleştirmişlerdi. Ekipler, farklı şekillerde dizayn edilmiş çok sayıda gizli kamera ele geçirmişlerdi.
 


CİHAN