Bakanlık harekete geçti!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Wushu Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz ile ilgili olarak 2012 yılında gelen şikayetler üzerine Akyüz'ü ceza kuruluna sevkederek başkanlıktan uzaklaşmasını sağlamıştı.

Bakanlık harekete geçti!
20 Aralık 2013 Cuma 14:14 tarihinde eklendi.
Doğan Haber Ajansı'nın "O ALTIN MADALYA 7 ADET ROLEX SAAT KARŞILIĞINDA ALINMIŞ !.. 
haberi üzerine harekete geçen Bakan Suat Kılıç, Spor Genel Müdürlüğü teftiş kurulunu da harekete geçirdi. Bakan Kılıç'ın talimatı ile konuyu gündemine alan teftiş kurulu DHA'nın duyurduğu haberle ilgili, 03-12-2013 tarihinde soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Teftiş kurulundan elde ettiğimiz bilgilere göre As Başkan Önder Karan'ında dahil olduğu olayla ilgili iki müfettişin Bakan Suat Kılıç tarafından görevlendirildiği öğrenildi. 
 
Doğan Haber Ajansı Muhabiri; Başkan Abdurrahman Akyüz'ün saa'leri al diye talimat verdiği belirtilen A.B'ye telefon ile ulaştı. 
 
Kayseri'de bulunan A.B yaşanan konularla ilgili şu açıklamaları yaptı: 
 
Kendisine yaşanan iddiaları sorduğumuzda A.B,"11 inci dünya wushu şampiyonası sırasında sorduğunuz soruyla ilgili konu şu şekilde gelişti. 
 
A.B, "evet saat alındı ve ben de başkan Abdurrahman Akyüz'ün yanındaydım. Şampiyona sırasında ben organizasyon kurulundaydım ve görevim ulaştırma idi. Yani ülkelerden gelen sporcu ve misafirlerin otellerinden arena spor salonuna ulaşımında görevliydim. Tursoy turizm bu ulaşımı yapıyordu ben de destek veriyordum. Başkanın Çin den kendi özel misafirleri de, dünya olimpiyat komitesi başkanı ve hakemlerle beraber jw marıot otelde kalıyorlardı. Başkan beni aradı ve nerde olduğumu sordu. Otele yakın olan bir avm ye gelmemi ve ordan saat alacağını söyledi. Bende Kayserili olduğum için, pazarlık yapmamı istedi. Gittim ve benim pazarlığım sonunda saatleri aldı. Ayrı ayrı saatlarin pazarlığını yaptığım için tam rakamlarını şu an hatırlamıyorum. Orda sorduğumda kaç yaşlarında birine alıyorsunuz diye cevabı 55 oldu. Daha sonra çıktığımızda olimpiyat komitesi başkanına da aldığını söyledi. Geri kalan saatleride komitedekilere verdiğini duydum. Bu konularla ilgili yetkililere gereken bilgileri vermeye hazırım"

DHA