Bakanlık 'O' ölüme el koydu!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vücut Geliştirme Şampiyonu Şahin İrencin'in kullandığı ileri sürülen doping ilaçları yüzünden hayatını kaybetmesi üzerine soruşturma başlattı.

Bakanlık O ölüme el koydu!
20 Ekim 2013 Pazar 18:37 tarihinde eklendi.
 
Dopinge karşı "Sıfır Tolerans" ilkesi ile mücadele başlatan Bakan Kılıç, yoğun şikayet ve iddiaların odağındaki Vücut Geliştirme Federasyonu hakkında Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı Şahin İrencin'in ölümü başta olmak üzere tüm iddiaları soruşturmakla görevlendirdi.
 
Bakan Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a da Vücut Geliştirme Federasyonu'nun özerkliğinin ve statüsünün yeniden belirlenmesi için talimat verdi. Yoğun şikayetler sebebiyle Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanının 15 gün önce bakanlığa çağrılarak uyarıldığı ifade edildi.

Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu 30 Ekim 2013 günü yapacağı toplantıda Vücut Geliştirme Federasyonu'nun statüsünü değerlendirmeyi gündemine aldı.
 
Merkez Danışma Kurulu'nun, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin olimpik branşlar arasına almadığı diğer spor federasyonlarını da bu toplantıda değerlendirmeye alacağı vurgulandı.
 
Şahin İrencin'in kullandığı ileri sürülen doping ilaçları sebebiyle ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bu ölüm olayının sorumlusu kimse mutlaka bulunacak. Dopinge karşı sıfır tolerans ilkesi ile başlattığımız mücadeleye aykırı hareket eden kim varsa hepsi yargı önünde hesabını verecek.

Dopingi insan fıtratına aykırı bir zehir olarak görüyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız" değerlendirmesinde bulundu. Bakan Kılıç, Şahin İrencin'in ölümü sebebiyle eşi Münevver İrencin'e ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şahin İrencin'in ölümüne neden olarak gösterilen Ödül Yönetmeliğini de 17. Akdeniz Oyunları'nın ardından değiştirdiklerini ifade ederek ölüm olayını 100 cumhuriyet altınına bağlamanın gerçekçi bir yaklaşım olmadığını vurguladı.
 
Bakan Kılıç, dopinge karşı mücadele kapsamında ilk adım olarak ödül miktarlarında yüzde 50 oranında indirime gittiklerini hatırlatarak, Şahin İrencin gibi Avrupa Şampiyonluğunu hedefleyen sporculara 100 değil, 37.5 cumhuriyet altını ödül verildiğinin altını çizdi.

DHA