Bakanlık önünde pilavüstü GDO

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde bir araya gelen Greenpeace üyeleri, bina önünde pirinç pilavı dağıtmak isteyince güvenlik engeline takıldı.

Bakanlık önünde pilavüstü GDO
09 Mayıs 2013 Perşembe 15:05 tarihinde eklendi.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Limanı’nda yakalanan ve GDO’lu olduğu iddia edilen pirinçlerle ilgili, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesindeki Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nce pirinçlerin GDO’lu olmadığı açıklanmıştı.

 
Bunun üzerine harekete geçen Greenpeace üyeleri; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Yaklaşık 10 kişilik eylemci grup şef şapkaları giyerek üzerlerindeki ‘Geri Dönüşü Olmaz’ yazılı tişörtlerle pilav dağıtmak istedi. Beraberlerinde getirdikleri pilav tezgâhı ile pirinç pilavı dağıtmak isteyen eylemcilere polis ve güvenlik görevlileri müdahale etti. Pilav tezgâhını alan güvenlik güçleri bakanlık içerisine götürdü. 
 
Mersin'de ortaya çıkan GDO’lLu pirinç skandalını bakanlığın önleyemediğini ve bunun üzerine olayı örtbas ettiğini ileri süren Greenpeace üyesi T. Nejat Dinç, “Olayı kapatmaya çalışırken bize şiddet uygulamayı da ihmal etmediler. Pilav araçlarıyla gelmiştik. Sayın Mehdi Eker’e GDO’lu pilav yiyip yemeyeceğini sormuştuk. Halkımız istemiyor, kendisi istiyor mu diye sorduk. Fakat araçlarımıza el koydular. Öğle vakti yaklaştı, belki açıktılar, pilavı yemek istemişlerdir. Biz kimsenin GDO’lu pilav yemesini istemiyoruz. Bu nedenle şu an yapılan örtbas çabasından bir an önce vazgeçilip, Bakanlığın hazırladığı ve gıdalara GDO sokmayı hedefleyen yasa değişikliğinin geri çekilmesini talep ediyoruz.” dedi.
 
Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünden ayrıldı.

CİHAN