Bakanlık'tan "Çakıcı" açıklaması

''Alaattin Çakıcı'nın cezaevinde silah ihbarı doğru çıktı'' haberlerinin doğru olmadığı bildirildi.

Bakanlıktan Çakıcı açıklaması
10 Mart 2012 Cumartesi 14:23 tarihinde eklendi, 1.690 kez okundu.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hakkında bazı basın yayın organlarında haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
    
Daha önce Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan tahliye olan bir kişinin kargoyla gönderdiği bir kolinin 26 Ocak 2012 tarihinde görevlilerce teslim alındığı ifade edildi.
    
X-ray cihazından geçirilen kolinin içinde bazı şüpheli eşyalar olduğunun tespit edildiği, görevlilerce açılan kolide kuruma girişi yasak ve kurum güvenliğini etkileyecek materyallerin bulunduğunun belirlendiği belirtildi.
    
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    
''Olay, aynı gün Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı alınarak adli soruşturmaya başlanılmıştır. Aynı ceza infaz kurumunda kalan hükümlü Alaattin Çakıcı ise 20 Şubat 2012'de Bakanlık makamına bir mektup göndermiştir. Tarihlere bakıldığında, Alaattin Çakıcı tarafından yazılan mektubun, olaydan 25 gün sonra gönderildiği görülecektir. Dolayısıyla ''Çakıcı'nın ceza evinde silah ihbarı doğru çıktı'' haberlerinin doğru olmadığı açıktır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.''