Bakırköy’de silahlı soygun

Bakırköy'deki bir PTT şubesine gelen 2 kişi, görevlileri silahla tehdit edip etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 13 bin lirayı alarak kaçtı.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:33 tarihinde eklendi.

Polis, soygunculardan birini kovalamaca sonucu yakalayarak gözaltına aldı.

Bakırköy Zuhurratbaba Mahallesi Bakır Sokak’ta bulunan PTT şubesine gelen maskeli ve silahlı iki soyguncu içeride bulunan bir çalışan ve vatandaşları etkisiz hale getirdi. Osman Yıldız isimli vatandaşı darp eden soyguncular kasada bulunan yaklaşık 13 bin lirayı alarak kaçtı.

Soyguncuların kaçtığı aracı belirleyen polis çevrede çalışma başlattı. PTT şubesi ile aynı mahallede bulunan Hüdaverdi Sokak üzerinde aracı terk edilmiş olarak bulan polis ekipleri ile soyguncular arasında kovalamaca yaşandı. Silahlarını çeken polisler aracın bulunduğu mahallede her yeri aradı. Kovalamaca sonucunda soygunculardan birisi polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Diğer soyguncunun bir apartmanın bodrum katına girdiği ihbarı üzerine polis ekipleri apartmanın çevresinde güvenlik önlemi aldı. Çelik yelek giyen ve silahlarını çekerek bodrum kata inen polis ekipleri çilingir yardımıyla daireye girerek arama yaptı. Yapılan aramalarda dairenin boş olduğu görüldü.

Soygun sırasında içeride bulunan Osman Yıldız ise olay anını şöyle anlattı: “Ben ve PTT’de çalışan kadın vardı. İçeriye girdiler, maskeleri vardı. Birinin elinde bıçak, diğerinde ise silah vardı. Ne bakıyorsun diyerek bana iki tokat attılar ve çalışan kadınla bizi yere yatırdılar. Sonra da paraları alıp gittiler.”

Parmak izi çalışması yapan polisin, ikinci soyguncuyu yakalama çalışmaları devam ediyor.


CİHAN