Balbay, miting gibi açılış yaptı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde CHP'li Belediye Başkan Adayı Kamil Saka'nın seçim bürosu açılışı, miting havasında gerçekleşti. Törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın katılması nedeniyle izdiham yaşandı.

Balbay, miting gibi açılış yaptı
12 Şubat 2014 Çarşamba 18:46 tarihinde eklendi.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda CHP'li Güre Belediye Başkanı ve Edremit Belediye Başkanı adayı Kamil Saka'nın seçim bürosu açılışı ve CHP'li Belediye Başkanlarının tanıtımı yapıldı.

Törene cezaevinden çıkan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın katılması nedeniyle törende izdiham oldu. CHP'li Başkan Kamil Saka'nın adaylığını destekleyenler ile Balbay'ı görmek ve "geçmiş olsun" dilemek, fotoğraf çektirmek isteyenler birbirileriyle yarıştı. Balbay ve Saka otobüsten izdiham nedeniyle zorlukla inip meydana ulaşabildi.
 
Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda bir konuşma yapan Balbay, hükümetin uyguladığı politikalar ile tarım ve hayvancılığı yok ettiğini, zeytinin ve mandalinanın para etmediğini, Kazdağları'nın maden şirketleri tarafından talan edildiğini ileri sürdü.

Balbay "Demokrasi şehitlerine olan borcumuzu, ancak onların düşüncelerini iktidara taşıyarak ödeyebiliriz. 30 Mart'tan sonra haramilerin iktidarına son vereceğiz ve iktidar olacağız. Yoksa Hayat bize dar olacak. Az önce bir anne omzuma başını dayadı ve gözyaşlarını akıttı.

Bundan sonra o gözyaşları zafer gözyaşları olacak. Bu ülkenin tarım kaynakları 100 milyon nüfusu doyurmaya yetecek zenginlikte ama hükümeti doyurmaya yetmez. Bu hükümetin tarımla, ekip biçmeyle tek bağlantısı, Tarım Bakanı'nın soyadının Eker olması, başka hiçbir ilgisi yok. Eğer Kazdağları'nın enkaz dağları olmasını istemiyorsanız CHP'yi iktidara getirin.

Şimdi önümüzde 3 seçim var. Yerel seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Daha sonra da genel seçimler var. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz iktidarla birlikte Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu başbakan, CHP'yi iktidar yapacağımız genel seçimlere gideceğiz. Hedefimiz budur. Önümüzdeki dönem CHP, Türkiye'yi gerçek anlamda 21. yüzyıla taşıyacak. CHP, geleceğe daha güvenli bakacak bir Türkiye oluşturacak" dedi.
 
Güre Belediye Başkanı ve Edremit'in Belediye Başkan Adayı Kamil Saka ise törende yaptığı konuşmada, Edremit'i bir turizm ve tarım merkezi haline getirmek için aday olduğunu belirtti.
 
PARTİLİLER BÜROYA GİREMEDİ
 
Daha sonra seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Acılış kurdelasını Balbay, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Belediye Başkanı Adayı Kamil Saka birlikte kesti. Balbay, seçim bürosunu gezerken dışarıdaki kalabalık seçim bürosuna girmek isteyince izdiham yaşandı.

Kalabalık karşısında zor anlar yaşayan parti görevlileri, seçim bürosunun kapısını kapatarak izdihamı önledi. Seçim bürosundan güçlükle dışarı çıkarılan Balbay ve beraberindekiler, daha sonra başka programlara katılmak için Burhaniye ve Ayvalık ilçelerine hareket etti.

DHA