Balık Ayhan'ı bitiren fotoğraf

Roman dernekleri Balık Ayhan'ın kendilerini temsil etmediğini açıkladı.

Balık Ayhanı bitiren fotoğraf
17 Ocak 2011 Pazartesi 08:13 tarihinde eklendi.

 

Romanlar arasındaki AK Parti-CHP tartışması sürüyor. AK Parti grubuna katılan Balık Ayhan'a Roman Dernekleri üst kurulundan sert tepki geldi. İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı, 144 dernek yöneticisinin seçmiş olduğu üst kurulun ilk kararı gereği tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını söylerken Balık Ayhan'ın kendilerini temsil etmediğini söyledi.
 
Semih Makaracı, Federasyonun merkez binasında düzenlenen basın toplantısında, 7-9 Ocak tarihleri arasında, Kuşadası'nda 144 dernek ve 6 federasyonla gerçekleştirilen "Roman Çalıştayı"ndaki amaçlarının, bu dernekleri temsil eden bir üst kurul seçmek olduğunu belirtti.
 
Yapılan seçim sonrasında, 12 kişilik bir üst kurul oluşturulduğunu anımsatan Makaracı, "Bu üst kurulun almış olduğu ilk karar, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğumuzdur" dedi.
 
AK PARTİ GRUBUNA KATILAN AYHAN'A TEPKİ
Makaracı, "Bu tarihten itibaren, kendini Roman halkının temsilcisi gibi gösteren Balık Ayhan'ın, Romanları hiçbir şekilde temsil edemediğini ve kendisini hiçbir şekilde desteklemediğimizi bildiririz" dedi.
 
Bundan sonra tüm siyasi parti yöneticilerinin muhatap alması gereken kurulun, 144 dernek yöneticisinin seçmiş olduğu üst kurul olduğunu söyleyen Makaracı, üst kurulun ve İstanbul Federasyonun ciddiye alınmadığı hiçbir toplantıya da katılmayacaklarının duyurdu. Toplantıya, Aydın, İzmit, Adana, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Edirne ve Trakya'dan Roman Dernekleri ve Federasyon temsilcileri katıldı.

Milliyet