Balık tezgahları boş kaldı

Zonguldak'ta, av yasağının sona erdiği gece etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle birçok balıkçı denize açılamadı. Sabaha karşı yağışlı havanın etkisini kaybetmesiyle açılanlar da az miktarda balıkla döndü.

Balık tezgahları boş kaldı
01 Eylül 2014 Pazartesi 15:11 tarihinde eklendi.
Kentte av yasağının sona erdiği gece, yağmur ve rüzgar etkili oldu. Günlerden bu yana  hazırlık yapan birçok balıkçı olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamadı. Sabaha karşı yağışlı havanın etkisini kaybetmesiyle açılanlar ise az miktarda istavrit ve mezgitle döndü. Kötü hava koşulları nedeniyle Merkez Balıkçı Çarşısı'ndaki bazı tezgahlar boş kaldı. Terakki Mahallesi'ndeki İskele Balıkçısı'nda da az miktarda balık satışa çıkarıldı. İstavrit, mezgit ve kefal 12.5, somon 15, lüfer 10, levrek ve çupra ise 7.5 liradan satışa sunuldu. Tezgahlarda palamut ve hamsi ise yer almadı.
 
'İskele Balıkçısı' ortaklarından 40 yaşındaki Ersan Düzer, balık çeşidi ve miktarının hava koşulları nedeniyle az olduğunu söyledi. Düzer, şöyle dedi:
 
"Akşam yağmur ve rüzgar vardı. Palamut ve hamsi bu yüzden yok. İlk gün olması ve balığın az olması nedeniyle fiyatlar biraz yüksek. Bugün bu tezgahın her tarafının dolması lazım ama kısa sürede dolacak diye ümit ediyoruz."