Balıkesir'de 'torba yasası' protestosu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Yeşilli Meydanı'nda hükümetin torba yasasını protesto etti.

Balıkesirde torba yasası protestosu
15 Temmuz 2013 Pazartesi 19:18 tarihinde eklendi.
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri M. Nazmi Kacar, "TMMOB sizin torbanıza sığmaz. Torbacı AKP, TMMOB'dan ve mesleğimizden elini çek" dedi.
 
Basın açıklamasını okuyan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri M. Nazmi Kacar, "AKP iktidarı ülkemizde kendine yandaş olmayan her kesime olduğu gibi TMMOB'a da savaş açmış durumdadır.

Cehaletten nemalanan AKP hükümeti ve başbakanı ülkemizin okuruna-yazarına, üretenine, düşünenine düşmanca tavrını sürdürmektedir. Dün sırada sendikalar, eğitim çalışanları, sağlık emekçileri, doktorlar, barolar, muhasebeciler vardı, bugün mühendisler, mimarlar, şehir plancıları olarak biz varız" dedi.
 
'TORBACI AKP, TMMOB'DAN ELİNİ ÇEK'
 
"AKP'nin TMMOB ile derdi nedir?" diye soran Kacar sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Bu iktidarın TMMOB'a olan hasmane tavırlarının ana sebebi, birliğimizin iktidarın sınır tanımayan rant açgözlülüğüne karşı yaptığı hukuksal ve kamu yararı gözeten tavır ve faaliyetleridir. Başbakanımız çok kızmış, hakkımızda 'kaldırıla' diye ferman buyurmuş, mecliste uyuklayan vekilleri de emre uymuş gecenin bir yarısı meclisin hukuksal iç işleyişine de uymayan biçimde torba yasa çıkarmışlar.

TMMOB olarak her ne pahasına olursa olsun gerçekleri söylemek, gerektiğinde 'kral çıplak' demek bizim aydın sorumluluğumuzdur. TMMOB kimsenin kapı kulu olmaz, özgürdür. Baskı kabul etmez gerekirse bedel öder. Mesleğimize ve meslek örgütlerimize yapılan her türlü yetkisizleştirme ve etkisizleştirme girişimlerine sessiz kalmayacağız. Buradan iktidara sesleniyoruz.

Bu torba sizin dönemindeki bir utanç abidesi olan- nesilden nesile aktarılacak- kuyrukçuluğunu ve işbirlikçiliğini yaptığınız Amerikan askemizin başına geçirttiğiniz torbaya benzemez. TMMOB sizin torbanıza sığmaz. Torbacı AKP, TMMOB'dan ve mesleğimizden elini çek."
 
Eyleme katılan, aralarında bazı siyasi partilerin il başkanlarının ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

DHA