Balikesir'i yansıtan sergi

Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Balıkesir’in yörelerini anlatan resim, fotoğraf, halı ve el işlerinin yer aldığı ’Geçmişten Günümüze Balıkesir’ sergisi açtı.

05 Şubat 2014 Çarşamba 18:25 tarihinde eklendi, 5.592 kez okundu.
 
Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, Kültür Sitesi Fuayesi’ndeki serginin açılışına İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı ve MHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile çeşitli derneklerin temsilcileri katıldı. 
 
Manisa il genelinde binlerce Balıkesirlinin yaşadığını dile getiren Dernek Başkanı İsa Özdemir, serginin amacının kendi yörelerine ait kültürel değerleri Manisalılarla paylaşabilmek olduğunu söyledi.

Toplumu ayakta tutan en önemli unsurun kültürel değerlere sahip çıkmak olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Özdemir, “Derneğimiz sayesinde kendi yöremize ait değerlerimize sahip çıkıyoruz. Manisa’da olmamıza karşın kendi kültürümüzü yaşıyoruz. İl genelinde yaşayan 40 bine yakın Balıkesirli hemşerilerimizi tek çatı altında bir araya getirmek için büyük gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
 
Sergide yörelerine ait ünlü Yağcı Bedir halıların yanı sıra Balıkesir’in geçmişini yansıtan yağlı boya tabloların, fotoğrafların yer aldığını söyleyen Özdemir, “Ayrıca sergimizde yöremize ait çeşitli el işleri de sergileniyor.

Sergimizi ziyaret eden vatandaşlarımıza ise yine yöremize ait olan höşmerim tatlısını ikram ediyoruz” diye konuştu. Özdemir, serginin 9 Şubat tarihine kadar tüm Manisalılara açık olduğunu söyledi.

DHA