Balıkesirspor'da yüzler gülüyor

Spor Toto Süper Lig'e 38 yıl sonra dönen Balıkesirspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'a 1975-76 sezonundan sonra evinde yine puan vermedi, Türkiye'nin gündemine oturdu.

Balıkesirsporda yüzler gülüyor
21 Eylül 2014 Pazar 13:23 tarihinde eklendi.
 İlk iki haftada alınan mağlubiyetlerden sonra gelen 2 farklı Galatasaray zaferi, Balıkesir'i sokağa döktü. Stattan çıkan taraftarlar şampiyon olmuş gibi şehirde araçlarıyla tur attı. Kırmızı beyazlılara üst üste iki şampiyonluk yaşatan, hafta içinde eleştirilen teknik direktör İsmail Ertekin de galibiyetle yeniden güvenoyu aldı.
 
Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor yenilgilerinden sonra ligin en zayıf halkası olarak görülen Balıkesirspor, Galatasaray'ı 2-0 yenmenin mutluluğunu yaşıyor. Maç sonunda soğukkanlılığını koruyan İsmail Ertekin, "Oyunu sıkıştırıp bireysel yeteneği üstün futbolcularla gol bulmak istiyorduk. Bunu da başardık. Rakibe pozisyon bile vermedik. Bu galibiyet ligde rahatladığımız anlamına gelmiyor. Daha yolun başındayız. Ayaklarımız yere basmalı. Maksimum puanı toplamalıyız" diye konuştu.
 
KİRALIK SİLAH
 
Sercan Yıldırım Galatasaray'dan, bedelsiz olarak kiralık geldiği Balıkesirspor'da bonservisini elinden bulunduran kulübünü yıkan isim oldu. Ligin ilk haftasındaki Akhisar Belediyespor maçında 60'ıncı dakikada oyundan alınan, geçen hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Sercan, attığı golle yeteneğini kanıtladı. Büyük mutluluk yaşayan milli futbolcu, "Averaj takımı olacağımızı düşünenleri yanılttık" dedi.
 
ALKIŞLAR TRİBÜNE
 
 Passoling bilet sistemi ve 250 TL'ye varan bilet fiyatları nedeniyle Galatasaray karşısında Balıkesir Atatürk Stadı'nın yarısı boş kaldı. Tribüne koşan taraftarlar takımlarına 90 dakika destek vererek boğucu bir atmosfer oluşturdu. Balıkesirlilerin Teknik direktör İsmail Ertekin ve futbolcular için hazırladığı pankart ile dövizler görülmeye değerdi.