Balkan bisiklet şampiyonası Edirne’de başladı

BALKAN Bisiklet Yol Şampiyonası, 9 ülkeden 78 sporcunun katılımıyla Edirne'de start aldı.

Balkan bisiklet şampiyonası Edirnede başladı
05 Eylül 2015 Cumartesi 13:34 tarihinde eklendi.
Balkan Bisiklet Yol Şampiyonasının Edirne kent merkezi ile Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerindeki güzergahında sabah saat 08.30'da başladı. Yıldız Erkek, Kadın ve Genç Kadın kategorisindeki sporcular 23 kilometrelik parkurda yarışıyor. Balkan Bisiklet yarışlarının en son 40 yıl önce yapıldığını söyleyen Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Şükrü Aydın, "40 yıl sonra tekrar yarışların yapılması sevindirici. Burada bugün sporcular zamana karşı ferdi yarış yapıyor. Yarında yol yarışımız olacak bu yarışta Edirne'den start alan sporcular 78 ila 138 kilometre mesafe uzaklıkta Uzunköprü'ye kadar olan parkurda yarışacaklar" dedi.  
 
Balkan Bisiklet Yol Şampiyonası Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya'dan toplam 78 sporcu 2 gün sürecek yarışlarda mücadele edecek. 
 
Bisikletçilerin bugün zamana karşı ferdi yarışlarında genç kadın kategorisinde Ayşe Çakır birinci olurken genç erkeklerde Alihan Demirbağ 3'üncü oldu. Yıldız kadınlarda Güney Kıbrıs Rum kesiminden Yunan Anna Benta'nın 1'inci olarak tamamladığı yarışta milli sporcumuz Keziban Koyun 2'ncilikle yarışı tamamladı.