Balkanlarda rekor soğuk

Balkan ülkelerinde dondurucu soğuklar, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Balkanlarda rekor soğuk
13 Aralık 2012 Perşembe 13:13 tarihinde eklendi.

 

Balkanlar'da hafta sonu başlayan kar yağışı, Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ ve Makedonya'da aralıklarla devam ediyor. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında da önemli oranda düşüşler yaşandı. Meteoroloji yetkilileri, gece en düşük hava sıcaklığının eksi 24 derece ile Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Syenitsa, eksi 23 ile Bosna-Hersek'in Kupres, eksi 20 derece ile Hırvatistan'ın Otoçats, eksi 22 derece ile Karadağ'ın Jablak ve eksi 19 dereceyle Makedonya'nın Manastır kentinde ölçüldüğünü kaydettiler. 
     
Balkan ülkelerinin başkentlerinde ise gece en düşük hava sıcaklığı, Belgrad'da eksi 4, Zagreb'de eksi 15, Saraybosna'da eksi 18, Üsküp'te eksi 17, Priştine'de eski 4 ve Podgoritsa'da eksi 10 olarak ölçüldü. 
     
Bosna-Hersek'in başkenti yakınlarındaki Byelaşnitsa Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 78 santimetreye ulaşırken, şehir merkezindeki kar kalınlığı 16 santimetre olarak belirlendi. 
     
Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya ve Karadağ'da cumartesi gününden itibaren yağmur beklendiği, hava sıcaklıklarının artacağı belirtildi.