Baltalı vahşetten şikayetçi olmadı

Eşi 50 yaşındaki Kadriye Menkeş’i uyurken başına baltayla vurarak öldürdüğü iddia edilen 55 yaşındaki Mehmet Menkeş’in yargılanmasına başlandı.

Baltalı vahşetten şikayetçi olmadı
15 Mart 2013 Cuma 10:37 tarihinde eklendi.

 

Psikolojik rahatsızlığı bulunduğu öne sürülen tutuklu sanık Menkeş, hastenede tedavi gördüğü için duruşmaya katılmazken, oğlu Osman Menkeş, “Babamın psikolojik sorunları vardı. Uzun süredir tedavi görüyordu. Kendisinden şikayetçi değilim” dedi. 
 
Olay, İznik İlçesi'nin Kaynarca Köyü’nde, geçtiğimiz yıl aralık ayında meydana geldi. 2 çocuk babası çiftçi Mehmet Menkeş, saat 03.00'te uyuyan eşi Kadriye Menkeş’i kafasına balta vurarak öldürdü. Daha sonra evinin ikinci katında oturan oğlu Osman Menkeş'in yanına çıkan Mehmet Menkeş, “Anneni öldürdüm. Git bak” dedi. Menteş, jandarma tarafından gözaltına alındı. Verdiği ifadede, "Balık almıştım. Eşim balıkları yaktığı için onu öldürdüm" diyen Menkeş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
"O HASTA"
 
Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kasten yakın akrabayı öldürmek” suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen sanık Mehmet Menkeş'in yargılanmasına başlandı. Menkeş, Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi’nde gözlem altında bulunduğu için dün yapılan ilk duruşmaya katılmadı. 
 
Mahkemede tutuklu sanık Mehmet Menkeş’in oğlu Osman Menkeş olay gününü şöyle anlattı:
 
“Sabaha karşı evimin kapısını çalan babam, ‘Anneni öldürdüm, git bak’ dedi. Ben de gidip baktığımda annemin odada baltayla öldürülmüş olduğunu gördüm. Hemen durumu polis olan enişteme söyledim. O da jandarmayla birlikte geleceğini söyledi. Babam 5 yıl önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattı. Rahatsız olduğu zaman annem bizde kalıyordu. Son zamanlarda babamın durumu iyi olduğu için annemle kalıyorlardı. Yaklaşık 20 yıldır tedavi gören babamdan şikayetçi değilim. Çünkü o hasta."
 
Yargılama eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

DHA