Balyoz sanığı yarbayın acı günü

Hüseyin Topuz mahkemeden aldığı bir günlük izinle annesinin cenaze törenine katıldı.

Balyoz sanığı yarbayın acı günü
04 Ocak 2013 Cuma 14:27 tarihinde eklendi, 1.087 kez okundu.

 

Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Yarbay Hüseyin Topuz, mahkemeden aldığı bir günlük izinle annesi Resmigül Topuz'un cenaze törenine katıldı. 
 
Anne Resmigül Topuz, kanser tedavisi görmek için bir yıl önce gitttiği Almanya'da 1 Ocak'ta hayatını kaybetti. Bu acı haber, aynı zamanda Hüseyin Topuz’un doğum günü olan 1 Ocak günü avukatı tarafından kendisine verildiği öğrenildi. Topuz'un avukatı Mahir Işıkay Balyoz Davası'na bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak müvekkili Hüseyin Topuz için cenaze izni talep etti, mahkemede Topuz'a bir gün cenaze izni verdi. 
 
59 yaşında ölen Resmigül Topuz için bugün Esenyalı Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan Seyit Seyfi Cemevi’nde öğlen vakti cenaze töreni düzenlendi. Seyit Seyfi Cemevi'nde bir süre oturan Yarbay Topuz, kendisi cezaevindeyken dünyaya gelen 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Topuz'u ve yeğeni Elif Topuz'u sevdi. Resmigül Topuz için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Düzenlenen cenaze törenine Yarbay Hüseyin Topuz, eşi Eylem Topuz ve yakınları katıldı. Cenaze namazının ardından Hüseyin Topuz, annesi Resmigül Topuz'un cenazesine omuz verdi. Resmigül Topuz'un cenazesi defnedilmek üzere Aydıntepe Mezarlığı'na götürüldü. Hüseyin Topuz aksam saatlerinde Hasdal Cezaevine geri götürülecek. 

DHA