Balyoz’da Facebook’lu savunma

Emekli Genelkurmay Başkanı Koşaner’in ses kaydının da delil olarak kabul edildiği Balyoz davasının dünkü duruşmasına, Tümgeneral Beyazıt Karataş’ın kızına geldiğini iddia ettiği facebook mesajı damga vurdu

Balyozda Facebooklu savunma
25 Kasım 2011 Cuma 08:32 tarihinde eklendi.

 

“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki 50’nci duruşması dün yapıldı.

Duruşmada, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek ve YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı da aralarında bulunduğu 159 tutuklu sanık hazır bulundu.
 
‘Babanızın fotoları linkte’
 
Savunmasını yapan tutuklu sanık Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Beyazıt Karataş, Eskişehir’de Hakan Büyük’ün evinde ele geçirildiği iddia edilen flash bellekteki imzasız ve sahte dijital veriler nedeniyle suçlandığını söyledi. Karataş, 28 Mart 2011 tarihinde soruşturma başlamadan önce kızının facebook’una adresine sahte isim ile bir mesaj ve link geldiğini anlattı ve şöyle dedi: “E-mailde, ’Sizi rahatsız etmek istemem ama aşağıdaki linkte babanızın fotoları var internette çıkmadan babanızı haberdar ederseniz iyi olabilir başarılı bir subayı karalamak istiyorlar’ ifadeleri vardı. İlgili linkte ise bir general karikatürü olduğu ve başına balyoz indiği görülmektedir.”

Vatan Gazetesi