Balyoz'da savunmalar bugün de devam etti

Balyoz Darbe Planı davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasında sanık avukatları savunmalarını sürdürdü.

13 Ağustos 2013 Salı 18:07 tarihinde eklendi.

Saat 09.00'da başlayan duruşmada ilk olarak sanık Bahtiyar Ersay ve Namık Koç’un vekili Av. Erhan Tokatlı savunmasına başladı ve saat 09.47’de savunmalarını tamamladı. Ardından sanık Ali Sadi Ünsal ve Ramazan Kamuran Göksel’in vekili Av. Hüseyin Mitat Tombak savunma yaptı, 11.15’de sözlerini tamamladı. Saat 11.30’da sanık Şükrü Sarışık’ın vekili Av. Osman Topçu 20 dakika söz aldı.

Sonra sanık Ayhan Gedik, Şafak Durer, Mehmet Ferhat Çolpan, Ümit Özcan, Hakan İsmail Çelikcan, Ahmet Necdet Doluer, Levent Kerim Uça, Ömer Faruk Ağa Yarman, Enver Aksoy, Mehmet Cem Kızıl, Levent Ergün, Sencer Başat, Suat Dönmez, Hayri Güner, Doğan Temel, Recep Rıfkı Durusoy’un vekili Av. Hakan Tunçkol savunmasını öğle arası verilen zamana kadar sürdürdü. Saat 12.15’deki aranın ardından Avukat Tunçkol savunmasına devam etti ve saat 13.50’de sonlandırdı.

Sanık Halit Nejat Akgüner’in savunmasını yapan vekili Av. Refik Ali Uçarcı ise 15.35’e kadar konuştu. Saat 16.00’da söz alan sanık Erdal Akyazan’ın vekili Av. Selda Uğur Akyazan da 10 dakika savunma yaptı.

Ardından söz alan sanık Hasan Hakan Dereli’nin vekili Av. Mustafa Uluşahin’in savunması da 34 dakika sürdü. Son olarak sanık Süha Tanyeri, Dursun Çiçek, Nedim Ulusan, Ahmet Zeki Üçok, Çetin Doğan, Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nun vekili Av. Celal Ülgen savunma yaptı.


CİHAN