Balyoz'da şok iddia! Hava’da tasfiye...

Balyoz davasında savunma yapan Avukat Kayacan, müvekkilleri Pulatsü ve Güler’in ardından “Bir Ulugüler kaldı. Şimdiki Şura’da o da gönderilecek” iddiasında bulundu.

Balyozda şok iddia! Havada tasfiye...
30 Temmuz 2013 Salı 09:03 tarihinde eklendi.
“Balyoz” davasının, Yargıtay’daki temyiz duruşmasına dün devam edildi. 19 sanığın avukatı olan Ali Fahir Kayacan, savunmasına dün devam etti. Kayacan, Fethullah Gülen’in “Laik devlet yapısını değiştirmek ve yerine dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyette bulunmak” suçundan beraat ettiğini ve aynı dairenin kararı onandığını hatırlattı. Kayacan, müvekkillerine isnat edilen suçlarla ilgili planlar gerçek kabul edilse bile planlardaki eylemlerin hiçbirinin hayata geçirilmediğini, bu eylemlerin hiçbirinin de cebir ve şiddet içermediğini savundu.
 
“Tasfiye iddiası”
 
Kayacan, müvekkili Korcan Pulatsü’nün tutuklanmasaydı Hava Kuvvetleri Komutanı olacağını belirterek, “İki müvekkilim komutanlık için ilk iki sıradaydı. Birinci sırada Pulatsü, ikinci sırada Ziya Güler. İkisi de birer hafta arayla tutuklandı. Üçünçü sıradaki Erten, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Şimdi bir Rıdvan Ulugüler kaldı. Şimdi ki Şura’da o da gönderilecek. Hava Kuvvetleri’nde tasfiye, operasyon tamamlanmış olacak” dedi. 

Vatan Gazetesi