Balyoz'dan aranan komutana çiçekli karşılama

İkinci Balyoz Davası'ndan, hakkında yakalama kararı bulunan Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul komutasındaki Türk Deniz Görev Grubu, yabancı ülkelere limanlarını pek açmayan Pakistan'da çiçeklerle karşılandı

Balyozdan aranan komutana çiçekli karşılama
01 Temmuz 2011 Cuma 13:37 tarihinde eklendi, 2.620 kez okundu.

 

Uluslararası sularda deniz güvenliğine katkıda bulunmak, bölge ülkeleri ile ikili ilişkileri ve karşılıklı çalışabilirliği geliştirmek amacıyla 30 Mayıs'ta Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’ndan denize açılan Donanma'ya ait üç savaş gemisi ile bir adet lojistik destek gemisi Pakistan’ın Karaçi limanına geldi.
Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğu ile mücadele harekâtı icra etmek, bölgede icra edilen NATO ve çok uluslu harekâtlara destek sağlamak, bölge ülkeleriyle eğitim ve liman ziyaretleri yaparak ikili ilişkiler geliştirmek amacıyla denize açılan Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul komutasındaki Türk Deniz Görev Grubu, TCG Barbaros (F-244), TCG Gemlik (F-492) ve TCG Gelibolu (F-493) firkateynleri ile gemilere denizde ikmal desteği sağlayacak olan TCG Yarbay Kudet Güngör (A-595) lojistik destek gemilerinden oluşuyor.
 
HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR
 
Türk Deniz Görev Grubu'nun komutanlığını yapan Tümamiral Sinan Ertuğrul'un, İkinci Balyoz Davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan komutanlar arasında bulunması dikkat çekiyor. 
 
(Hakkındaki kararı Pakistan'a geçiş sırasında öğrenen Tümamiral Ertuğrul, nkara'dan gelecek emri bekliyor. Ankaradan, dönmesi yolunda çağrı gelmesi durumunda TDGG'nin komutasını Deniz Kurmay Kıdemli Albay Murat Özenalp'e devredecek olan Ertuğrul, Türkiye'ye gelerek mahkemeye çıkacak. Ancak askeri çevrelerde, Ertuğrul'un görevinin tamamlanacağı 8 Ağustos'a kadar uluslararası sularda kalması yönünde bir eğilim oluştuğu belirtiliyor - Milliyet) 

KORSANLARIN KÂBUSU BALYOZ'DAN ARANIYOR
 
Sabah saatlerinde Karaçi’deki askeri limana demirleyen Türk Deniz Görev Grubu’na ait firkateynler Pakistan Deniz Kuvvetleri’nden Amiral Kelim Şevket tarafından askeri bando ve mızıka takımı ile karşılandı. Karşılama töreninde Pakistan Donanmasından çok sayıda askeri yetkilinin yanı sıra, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliğinde görevli sivil ve askeri yetkililer de bulundu.
 
ÇİÇEK VE MEYVE SEPETİ VERDİLER
Pakistan donanmasından Amiral Şevket Türk Deniz Grup Komutanı Tümamiral Ertuğrul’a çiçek ve yerel meyvelerden oluşan bir sepet verdi. Daha sonra komutanlar baş başa görüşmeye geçti.
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE İLK
 
Hint Okyanusunda bir Türk amiral komutasında ve milli kontrolde görevini icra eden Türk Deniz Görev Grubu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk olma özelliğine sahip bulunuyor. 700’e yakın personelin görev yaptığı Türk Deniz Görev Grubunda iki adet Sea Hawk ve bir adet AB-212 tipi deniz helikopteri yer alıyor.
 
'SEMBOLİK BİR ANLAM TAŞIYOR'
Pakistan Deniz Kuvvetlerinin yabancı ülke savaş gemilerine pek açmadığı askeri limanı Türk firkateynlerine açmasının "sembolik bir anlam taşıdığı" belirtiliyor ve iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin düzeyine bağlanıyor.
 
Pakistan Deniz Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde resmi geçide katılması planlan firkateynlerin 4 Temmuzda Pakistan’dan ayrılması öngörülüyor.
 
Daha önce Umman’ın Muskat, Bahreyn’in Manama, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai, Katar’ın Doha limanlarına uğrayarak Karaçi limanına gelen Türk savaş gemileri, bundan sonra Hindistan’ın Bombay, Yemen’in Hudeyde, Suudi Arabistan’ın Cidde ve Ürdün’ün Akabe limanlarını ziyaret edecek.
Türk Deniz Görev Grubu’nun 8 Ağustos’ta Türkiye’ye dönmesi planlanıyor.