Ban, yakın zamanda ateşkesten umutlu

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Filistin ile İsrail arasında çok yakın zamanda ateşkes ilan edileceğine dair umutlu olduğunu söyledi

Ban, yakın zamanda ateşkesten umutlu
22 Temmuz 2014 Salı 23:10 tarihinde eklendi.

Ramallah'tan BM Güvenlik Konseyi'ne tele-konferans yöntemiyle bağlanan Ban, öncelikli hedefin ateşkes olduğunu dile getirdi. Ban, "Bir halk yeis ve işgal altında bırakılırsa problem ortadan kaybolmaz, büyür." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu barışı için taraflara müzakerelere dönmeleri çağrısında bulunan Ban, bu krize iki devletli çözümle son verilmesini istedi.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur ise İsrail işgal güçler tarafından evlerinde, caddelerde ve mülteci kamplarında katledilen bebeklerin, kız ve erkek çocuklarının, kadın ve erkeklerin fotoğraflarının herkesi etkisi altına aldığını vurguladı. Mansur, Filistin halkının bitmek bilmeyen felaketlerle sürekli evlerinden kovulduğuna dikkat çekti.

Saldırılarda ölen Filistinli çocuklarının isimlerini okuyan Riyad Mansur, "Biz sayı değiliz, insanız." dedi.

İsrail Büyükelçisi David Yitshak Roet ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'la birlik hükümetini bozmasını istedi. Roet, "Seçim kendisinin. Problemin mi, çözümün mü bir paçası olacağı ona kalmış." şeklinde konuştu. 


CİHAN