"Bana gıcık oluyorlar"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Fenerbahçeli bir taraftarın Necati Ateş transferi için suç duyurusunda bulunması üzerine ifadeye gitti. Öztürk, “Bana gıcık oldukları için suç duyurusunda bulunmalarına şaşırmadım” dedi

Bana gıcık oluyorlar
31 Mart 2012 Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi, 1.005 kez okundu.

 

3 Temmuz’da patlak veren ve Türk futbolunu sarsan şike ve teşvik operasyonu sonrası olaya bulaşanların cezalandırılması için radikal çıkışlar yapan Galatasaray, şike yapmakla suçlandı.
 
Bir Fenerbahçe taraftarın Antalyaspor’dan alınan Necati Ateş’in transferi sırasında sarı-kırmızılıların şike yaptığını iddia ederek suç duyurusunda bulunulması üzerine Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk Gayrettepe’deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nde 1 saat 45 dakika ifade verdi. Öztürk, “Geldik, ifade verdik. Galatasaray’ı bir şekilde bu olayların içine çekme çabaları var, ancak bu olmayacak. Biz fair-play çerçevesinde şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Necati transferini Emenike transferi gibi olduğunu ortaya attılar. Savcı da ifade vermem için beni buraya yönlendirdi” dedi.
 
Kulüpten açıklama
Öztürk, Milliyet’e yaptığı açıklamada ise, “Necati Ateş’in transferi sırasında sadece Antalyaspor Başkanı’na ‘hayırlı olsun’, Necati’ye ise ‘hoş geldin’ dedim. Bana gıcık oldukları için suç duyurusunda bulunmalarına şaşırmadım” ifadesini kullandı.
 
Bu konuda bir açıklama yapan Galatasaray Yönetimi de iftira ve suç uydurma nedeniyle bu taraftarı şikayet edeceklerini dile getirerek, “Adaletin ne derece kararlı olarak yanında isek, aynı kararlılıkla adaletsizliğin karşısında olacağımız da bilinmelidir” sözlerini kullandılar.
 
TFF’nin kurallarına uygun şekilde transferin gerçekleştiğini anlatan sarı-kırmızılılar, şikayette bulunan Fenerbahçe taraftarının adaleti aksatmak ve suistimal gerekçesiyle tazminat davası girişiminde bulunacakları belirtildi.

Milliyet