"Bana kara iftira atıyorlar"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Kayseri'de yaptığı açıklamada seçimi yüzde 60 oyla kazanacağını söyledi.

Bana kara iftira atıyorlar
24 Temmuz 2014 Perşembe 17:50 tarihinde eklendi.
Kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili, "Bana kara iftira atılıyor. Allah'tan korkmuyorlar" diyen İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Genel Sekreter olarak görev yapmasıyla ilgili olarak da uluslararası siyasetin nazik bir uslubu olduğunu, bunu korumak gerektiğini ifade ederek, "Kimseye minnet borcum yoktur" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul’dan Kayseri’ye tarifeli uçakla geldi. Erkilet havaalanında İhsanoğlu’nu, CHP ve MHP’li 14 milletvekili; CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, MHP İl Başkanı Mete Eke, BBP İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, DP İl Başkanı İsmet Özbakkal karşıladı. İhsanoğlu, uzun bir konvoy eşliğinde Hilton Oteli'ne gelerek, basın toplantısı yaptı. Otel girişine ’Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu Kayseri’ye hoş geldin’ pankartı asıldı.
 
YÜCE MAKAMA YARIŞ MEDİNİCE YAPILMALI
 
Cumhurbaşkanlığı yarışına iki partinin uzlaşarak mutabakatla yola çıktığını belirten İhsanoğlu, "Bu iş 10 Temmuz’da başladı, 14 günde büyük mesafeler katettik. Hem bizim, hem milletimiz açısından önemlidir. Bu başkasının hakkını gasp etmek değil, medeni bir yarıştır. Ülkemizin önünü açmak için yapılan, en yüce makama olan yarıştır. Bunun medenice, çelebice yapılması gerekir" diye konuştu.
 
ALLAH'TAN KORKMUYORLAR
 
Siyasetin sağlıklı biçimde yapılmasını isteyen İhsanoğlu, "Siyasi rekabet iftira kampanyasına dönüşürse Türkiye'nin önü açılmaz" dedi. Bu konuda örnek veren Ekmeleddin İhsanoğlu şunları söyledi:
 
"Trabzon’da Cuma namazını eda ettik camiden çıktık, genç bir arkadaş, tekvandocuymuş, ben çekinmedim, gelip bana siz Çankaya’ya çıkarsanız ,Kuran'ı yasaklayacaksınız. Bir metin ezberlemiş onu okuyor. Hafızlık çalıştığını söyledi. Devamlı konuşuyor, bırakın tamamlasın dedim. Kardeşim, ben, hafızlığı bırak kıraat hafızlığı yap dedim. Hafızlığını bitir, seni Çankaya’da kıraat hafızlığı yaptırayım dedim. İhsanoğlu Çankaya’ya çıkarsa Kuran okutmayacak gibi kara propoganda olur mu? İkinci konu başörtüsü konusu. Benim üniversitedeki tavrımı anlattım. Başı kapalı kızları, derslerime aldığımı söyledim. Başörtüsü bir haktır, hukuk ve insan hakları bakımından, ikincisi dini vecibedir. Sosyolojik açıdan bir gelenektir. Benim söylediklerimi atıyorlar, İhsanoğlu başörtüsü gelenektir deyip, nefret söylemi yapıyorlar. Filistinle ilgili benim söylemediklerimi bana mal ediyorlar. Ben İsrail’in tecavüzlerini kınadım. Devlet terörizmi yapıldığını söyledim. Filistinle İsrail arasında bi taraf kaldığımı söylüyorlar. Filistin konusunda fikirlerimi açıkça beyan ettim. Vahşi ve yapılanları söyleyip, neler yapılması gerektiğini söyledim. Güvenlik Konseyi yolu kapalıdır. Oradan geçit yok. Oradaki 5 üye üzerinde baskı yapmak lazım. İkinci yol benim 2009'da açtığım yol, insan hakları yoludur. Dün Cenevre’de tüm İslam devletleri oraya gitti ve bu komisyon, bir heyet kurup Gazze’ye gidecek. İsrail’in işlediği savaş suçların tespit edecek. Bundan sonra İsrail, Uluslararası Adalet Divanında yargılanabilir. Bana kara iftira atılıyor. Allah'tan korkmuyorlar. Allah'a, Kuran'a inanlar Hucurat Suresi'ni okusunlar.’’
 
İHSANOĞLU: ’YÜZDE 60 İLE SEÇİLECEĞİM
 
Ekmelettin İhsanoğlu gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek "Biz kimseye karşı değiliz. 3 aday var. Ben şahsen hiçbir adayın bir başkasına karşı çıktığını düşünmüyorum. Herkes, vatan adına görev yapıyor. Birine ya da değerine karşı yapılıyor olması, siyasetin şahsileştirilmesidir" dedi. Başbakanın kendisiyle ilgili eleştirileri için de "Sayın Başbakanın tüm sözlerini takip etme zamanım yok. Onun uslubuna katılma imkanım yok. Şunu söylüyorum, ben Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin adayı olarak İslam Konferensı Örgütünde aday olarak ortaya çıktım ve kazandım. Suudi Arabistan, İran, Pakistan, Mısır, Bengaldeş gibi bir çok ülke karşımdaydı. Bu seçimi nasıl kazanacağımızı söyledim ve mükemmel şekilde kazandım. Bu şerefli görevi milletime kazandırdım. İkinci dönemde uzatma teklifi, bana karşı çıkan devletlerden geldi. İkinci kez göreve gelmemi Suudi Arabistan istedi. Ben bunlara girmek istemezdim. Uluslararası siyasetin nazik bir uslubu vardır. Bunu korumak lazım. Dış politika iç polikaya benzemez onun nazik bir uslubu vardır. Ben göreve gelirken and içtim ve görevim boyunca sadık kaldım. Kimseye minnet borcum yoktur. Ben, 9 yıllık görevimde birincisi, 57 ülkenin karşısında içtiğim anda sadık kaldık. İkincisi milletin menfaatlerine hizmet ettim. Bunları layıkı ile yaptım. Görevimin sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bana güzel bir mektup yazdı. Gerekirse bunları açıklarım. Buraya bağışlar yaptı bir çok ülke. Benim ülkem de yaptı. Başbakan bunu kastediyor olabilir’’ diye konuştu.
 
İhsanoğlu, bir muhabirin, ’’Siz Kayseri’ye gelmeden Kandil mesajınız cep telefonlara geldi’’ sözlerine de "Bu hoş oldu çok güzel oldu. Kandil gecesi vatandaşlara mesaj göndermek güzel bir davranış, ben oy verin demedim ki" yanıtını verdi. Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranınız ne olur’’ sorusu üzerine " Yüzde 60 oy oranı ile seçileceğim. Cumhuriyeti kuran CHP. MHP ise kökü olan bir parti. Uzlaşmacı bir tavırla beni aday gösterdiler. Bu, iki genel başkanın düşüncesi olabilir ama o düşüncenin altında sosyolojik bir olay var. Bir değişimi görmemezlikten gelmeyelim. Bu değişimle birlikte istikrarı huzuru devam ettirmemiz gerekli’’ diye yanıtladı.
 
Kendisiyle ilgili iddialar ve Başbakan’la ilgili iddialarla ilgili bir başka gazetecinin sorusunu "İddialara yanıt vermem. Herhangi bir iddianın sahibi delilini ortaya koymalı. Şunu söyleyeyim. Türkiye İsrail ile ticaret yapıyor. Miktarı da hayli fazla. Türkiye Ortadoğu'daki ticaretini İsrail üzerinden yapıyor. Deniz yoluyla İsrail’e, oradan da öbür ülkelere gidiyor. Bunu ekonomi uzmanları biliyor" diyerek cevaplandırdı.
 
Ekmeleddin İhsanoğlu, Saadet Partisi'nin kendisini desteklemeyeceğinin hatırlatılmasına "Saadet Partisi Genel Başkanının son ifadesini tahmin ettik. Birinci ifadesinde benim adım ilan edilince çok takdir ettiğini söyledi. Sayın Kamalak, yetkili kurullara götüreceğini ifade etti. Türkiye’de düşünceleri açıkça ifade etmek artık kolay değil. Milletin içinde bir korku var. Kayseri’ye gelirken uçakta yanımıza üç beş kişi geldi, beni çok sevdiklerini söyledi. Başkaları da yanımdan hemen gitti. Türkiye’de yeni düşmanlar yaratılarak, milletimizi arkayla almakla olmaz. Biraz rahat olalım, ister seçilelim ister seçilmeliyim. Toplum gerginlikten kurtarmamız gerekir’’yanıtını verdi.
 
İhsanoğlu, polislerin polisleri kelepçelemesi konusunda ise Türk Hukuk sisteminin bu hadiselerle yara aldığını ve şaşırtıcı olduğunu söyledi.
 
İHSANOĞLU'NA FOÇA'DAN BEŞ PARTİLİ ORTAK DESTEK
 
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerine çatı aday olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen partiler İzmir'in Foça İlçesi'nde ortak basın açıklaması yapıp, oy istedi.
 
Foça Demokrasi Meydanı'ndaki açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Demokrat Parti (DP)'liler ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.
 
CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, grup adına basın açıklamasını okumaya başlamadan önce Gazze'de devam eden İsrail saldırılarını kınadı. Katılımcı tüm partiler olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olunacağına sonsuz inançları olduğunu vurgulayan Biçer, Tayyip Erdoğan'ın iktidarı sürecinde yaşanan olumsuzlukları sıraladı. Tarım bakanının Fransa tarımını kurtardığı için nişan aldığını, sağlıkta paran yoksa öl döneminin başladığını, dış politikada sıfır sorundan sonsuz soruna gelindiğini belirten Biçer bütün kırmızı çizgilerin pembeleştiğini söyledi.
 
Çatı adayını "Atatürk'çü, demokrat, siyaset üstü bir kişilik, Türkiye için çalışacak görev insanı, hayatı boyunca çalışmış barış elçisi, dünyada en üst seviyede ödüllere layık görülmüş bilim adamı" olarak tanımlayan Günal Biçer, konuşmasını "Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vereceğiz" cümlesiyle ve alkışlar arasında tamamladı.