"Bana ne kardeşim diyemezdim"

Türk sinemasının ve Yeşilçam'ın önde gelen aktörlerinden biri olan Kadir İnanır, "Kimse beni inanmadığım bir yerde bulunmaya zorlayamaz. Kan akmasın diye bu oluşumdayım. Böyle biline." dedi.

Bana ne kardeşim diyemezdim
21 Nisan 2013 Pazar 19:40 tarihinde eklendi, 1.087 kez okundu.

 

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, başkan vekili Lale Mansur, sekreter Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ile Hüseyin Yayman İskenderun'da çözüm sürecini anlattı. Toplantının yapılacağı Yelken Kulübü'nde basın mensuplarının içeri alınmamalarına tepki göstermeleri sonucu heyet, toplantının bir bölümünde gazetecilerin bulunmasına izin verdi. Gerek sosyal medyada gerekse basında çıkan haberlerde kendilerine hakaretler yapıldığını belirten grup başkan vekili Lale Mansuroğlu, beş kuruş para almadıklarını belirterek, yanlış anlaşılmaların düzeltilmesini istedi. 
 
KADİR İNANIR: HİÇ KİMSE BENİ ZORLA BİR SİYASİ OLUŞUMDA TUTAMAZ 
 
Akil İnsanlar heyeti üyesi sinema sanatçısı Kadir İnanır da heyette bulunmamasının tamamen kendi özgür iradesi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yıllardan beri tanıdığınız ben, asla bir siyasi organizasyonun içinde olmadım. Kimse bana siyasi söylemini söyletemez. Bu olay bana teklif edildiğinde, bu çalışma içerisinde özgür olacağımın garantisini aldım. Bu ülkenin başına gelmiş en büyük belanın çözümü için benim gibi toplumsal duyarlılığı olan bir sanatçının bir kenara çekilip 'bana ne kardeşim, bu ülkeye ne olursa olsun' karakterini kendime yakıştıramazdım. Sağlık problemlerime rağmen bu sorunun çözümü için sizlerin karşısına çıktım. Biz sizleri dinleyip rapor hazırlayacağız, burada sizi ikna etmeye çalışmak gibi bir amacımız yoktur. İskenderun halkının ne düşündüğünü öğrenmek için buradayız.”
 
Toplantıda heyet üyelerinin selamlama konuşmasının ardından basın mensupları dışarı çıkartıldı. Toplantı, kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve işadamlarının da yer aldığı 120 kişinin katılımıyla basına kapalı olarak devam etti. 
 
Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Fuat Gezgin heyete tepki göstererek, heyet üyelerinin hükümetin memurları gibi olmamaları gerektiğini, bilim insanları ve akademisyenlerden seçilmeleri gerektiğini söyledi. 
 
Toplantıyı protesto etmek amacı ile sahil bandındaki Yelken Kulübü'ne ellerinde Türk bayrakları ile yürümek isteyen bir grubu ise polis kurduğu barikatla toplantı alanına 500 metre mesafede durdurdu.

CİHAN