Bangladeş'te yangın faciası: 112 ölü

Bangladeş’te çok katlı bir konfeksiyon mağazasında çıkan yangında en az 112 kişi hayatını kaybetti.

Bangladeşte yangın faciası: 112 ölü
25 Kasım 2012 Pazar 09:40 tarihinde eklendi, 1.061 kez okundu.

 

Başkent Dakka’daki fabrikada dün gece başlayan yangın, bu sabaha karşı kontrol altına alınabilirlen, itfaiye yetkilisi Muhammed Mahbub, AP haber ajansına 100 ceset çıkardıklarını söyledi. Mahmub, yangından kaçmak için fabrikanın pencerelerinden atlayan 12 kişinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve burada hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Mahmub, ölü sayısının daha da artmasından endişe duyduklarını belirtti.
 
Başta ABD ve Avrupa’ya yaptığı giysi ihracatıyla her yıl yaklaşık 20 milyar dolar gelir elde eden Bangladeş’te, birçoğu gerekli güvenlik önlemlerinden yoksun dört bin konfeksiyon fabrikası yer alıyor.
 
Mahmub, itfaiye erlerinin fabrikanın sadece ikinci katından 69 ceset çıkarttığını belirtti. Yangın kurbanları, hiçbir acil çıkışı bulunmayan fabrikanın içinde hapsoldu. Dakka’nın hemen dışında yer alan fabrikanın çatısına çıkmayı başaran işçilerden çoğu kurtarılırken, içeride kalanların neredeyse tümü hayatını kaybetti.
 
Fabrikanın depo olarak kullanılan en alt katında başlayan yangın, kısa zamanda üst katlara sıçradı ve çıkışa açılan tek bir merdivenin bulunuğu fabrikada işçiler mahsur kaldı. Polis ve askeri güçler olay yerine sevk edilirken, yangında kaç kişinin kayıp olduğu belirtilmedi.
 
Yangının yaşandığı fabrikanın, Tazreen Fashions şirketine ait olduğu ve Wal-Mart, JC Penney, H&M, Marks & Spencer, Carrefour ve Tesco gibi dünyaca ünlü firmalara giysi ürettiği belirtildi.

NTV