Banka soyan zanlı tutuklandı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir banka şubesini soymak için kuru sıkı tabancayla vezneden 36 bin 970 TL para aldıktan sonra yakalanan zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

22 Ağustos 2013 Perşembe 19:16 tarihinde eklendi.


Olay, Yalı Caddesi numara 416/A'da bulunan banka şubesinde, geçtiğimiz salı günü saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Başında şapka ve ağzında maskeyle bankaya giren R.Ş., elindeki kuru sıkı tabancayı görevlilere doğrultup bağırarak, soygun yaptığını duyurdu.

Daha sonra vezne görevlisi Ö.G.'ye yönelen zanlı, 36 bin 970 TL'yi poşete doldurarak kaçmak istedi. Bu sırada kendisini etkisiz hale getirmek isteyen bankanın güvenlik görevlisi M.E.'nin belindeki tabancayı da alan zanlı, bankadan çıkıp uzaklaşmaya çalıştı. Fakat bu sırada bankanın alarmını alan emniyet güçleri harekete geçerek, kısa sürede banka şubesine ulaştı. Yaklaşık 50 metre kaçabilen zanlı R.Ş., çevreyi abluka altına alan Yunus ekipleri ve resmi asayiş ekipleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan zanlı, polise verdiği ilk ifadesinde, sıhhi tesisatçılık yaptığını ve piyasaya 70 bin TL borcu olduğu için çıkmaza girdiğini söylediği öğrenildi. R.Ş., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.


CİHAN