Bankalar sonunda bunu da yaptı

Bankalardan kredi kartı sahiplerini çıldırtacak bir uygulama daha. Kartınızı kapatsanız dahi borçtan kurtulamıyorsunuz.

Bankalar sonunda bunu da yaptı
24 Şubat 2013 Pazar 18:30 tarihinde eklendi, 1.064 kez okundu.

Sakarya'da bir banka, 2 ay önce kapatılan kredi kartına 59 lira üyelik bedeli istedi.

 
Adapazarı ilçesinde yaşayan Yıldız Sevim, borçlarını ödeyerek 2 ay önce kapattığı kredi kartına 59 lira üyelik bedeli gelince, şaşkına döndü.

Bankaya bir türlü derdini anlatamayan Sevim, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne şikayette bulundu. Sevim, Garanti Bankası'ndan aldığı kredi kartının 6 ay önce tüm borcunu sıfırladığını ve 2 ay önce de müşteri hizmetlerini arayarak kartını kapattığını söyledi.

Kartını kapatmasına rağmen kendisinden posta yoluyla 59 lira üyelik bedeli istendiğini vurgulayan Sevim, "Nasıl olur anlamıyorum, 2 ay önce kapattığım kredi kartına üyelik bedeli istiyorlar. Şaka gibi. Anlaşılır bir şey değil." dedi.
 
Hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradığını ifade eden Sevim, buradan da aldığı cevap karşısında şoke olduğunu belirterek, "Oradaki görevli, kredi kartı kapandığı için ekranda bir şey göremediğini söyledi. Yani kimseye derdimi anlatamadım. Kartımın kapalı olması sebebiyle de bir işlem yapamıyorum. Ben de çareyi BİMER'e şikayet etmekte buldum." diye konuştu. Bankadan ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

CİHAN