Bankalardan kaçış başladı

ABD halkının finansal sistemdeki bozuk işleyişe olan tepkisi "Wall Street'i işgal et" hareketinden sonra şimdi de "Paranı başka bankaya taşı" eylemi ile yeni bir boyuta taşındı

Bankalardan kaçış başladı
08 Kasım 2011 Salı 15:01 tarihinde eklendi.

 

Küresel finans kapitalizmin simgesi sayılan Wall Street, aylardır süren gösterilere hedef oluyor.  En son Atlanta'da göstericiler, polisin sert müdahalesi ile karşılaşmış onlarca kişi tutuklanmıştı. Ancak Amerikan halkı ekonomik krizin nedenlerini protesto etmekten vaz geçmiyor.
 
ABD halkının finansal sistemdeki bozuk işleyişe olan tepkisi "Wall Street'i işgal et" hareketinden sonra şimdi de "Paranı başka bankaya taşı" eylemi ile yeni bir boyuta taşındı.

Hedefte ekonomik krizi neden olmakla suçlanan ve işsizlik giderek artarken; hükümet tarafından kurtarılan büyük bankalar var.  Yeni başlatılan bu eylemle halktan  paralarını bu bankalardan çekip, hizmet bedeli almayan yerel kredi koperatiflerine yatırmaları isteniyor. Kredi koperatiflerine para yatıran herkes hisse sahibi olduğu için daha güvenilir kabul ediliyor. Amerikan halkına çağrı yapan eylemciler tüm bankacılık işlemlerini bu koperatif üzerinden yapmaları ve krizin asıl nedeni  olarak gösterdikleri büyük bankaları  zor durumda bırakmaları isteniyor. İmza kampanyasıda başlatan eylemciler, daha şimdiden 70 bin Amerikalı'nın paralarını büyük bankalardan çekeceğini bildirdiğini söylüyor.