Bankaların ATM oyunu

Bankacılık işlemleriniz için ATM’ye kredi kartınızı takıp şifrenizi girdikten sonra ekrana gelen reklam ile dolandırılıyorsunuz. Ekrana gelen reklamdan kaçamayan vatandaş mecbur bırakılarak bankaya borçlandırılıyor.

Bankaların ATM oyunu
18 Ekim 2012 Perşembe 12:53 tarihinde eklendi, 1.929 kez okundu.

Bankaların yeni oyunu yine vatandaşları çileden çıkardı. Şikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre bankacılık işlemleri için ATM’leri seçenleri kötü bir sürpriz bekliyor.

Kredi kartını taktıktan sonra şifresini giren vatandaş ekranda çıkan reklam ile panik oluyor. Reklamı kapatmak için uğraşırken birden ATM para veriyor. Ne olduğunu anlayamayan banka müşterisi bankanın bu yeni oyunu ile adeta şok oluyor. Bilgi makbuzu istediğinde nakit avans çektiğinin farkına varan tüketici mecburen çektiği tutarı faiz oranı ve gün sayısı ile çarpılarak hesaplanan nakit faizi ile geri ödemek zorunda bırakılıyor.

 
 ATM Bankacılığında Reklam Dolandırıcılığı!
 
“Banka ATM’sinden kredi kartı borcumu ödemek için kartımı ATMye taktım ve şifremi girdikten sonra karşıma menü çıkması gerekirken reklam çıktı. ATM ekranı dokunmatik olduğu için reklamdan kurtulmak amaçlı ekrana dokundum. Fakat reklam ısrarlı biçimde tekrar geri geldi. Ekrana tekrar dokunduğumda ATM 400 TL para verdi. Bilgi fişi istedim nakit avans çekmişim. Parayı geri yatırmak istedim, mümkün olmadı. Bankanın müşteri temsilcisini aradım. Fakat görevlini beni yanlış yönlendirmesinden dolayı, 1 saat 30 dk boyunca Bodrum merkezde bütün ATM’leri aracımla ve eşimle gezdik fakat bulamadık.”
 
İşlem Yapamadan Reklam Çıkıyor
 
“Bankanın ATM'sinde anlamadığımız reklamlar var. ATM'de işlem yapmaya başlamadan önce bir reklam çıktı. Bu ekran görüntüsünde sadece ‘İlgileniyorum’ adlı buton vardı. Ben de bir an önce işlem yapmaya başlamak için herhangi bir butona bastım. Karşıma ‘Katılımınız katılımınız kabul edildi’ gibi bir yazı çıktı ekranda. Kendi isteğim olmadan herhangi bir kampanya katılmaktan endişeleniyorum. Sadece ‘İlgileniyorum’ adlı butonun çıkmasını anlayamadım.” 
 
Faizi İle Ödeyecekler!
 
“Mesai saatleri dışında bankanın ATM’ sini kullanarak borcumu ödemek istedim. Kredi kartımı takıp şifremi girdikten sonra ekrana birden okumaya dahi fırsatım olmadığı reklam görüntüsü geldi. Reklamı kapatacak tuşu bulamadığım için herhangi bir yere dokundum. İşleminiz yapılıyor paranızı alabilirsiniz yazısı çıktı ve ATM yüklü bir para verdi. Ne olduğunu anlayamadım. Banka hesaplarımı kontrol ettiğimde isteğim dışı nakit avans çektiğimi gördüm. Bankaya parayı tekrar yatırana kadar banka hem nakit avans faizi hem de çekilen tutar kadar faiz ödeyeceğim. Bu haksız bir kazanç.”

sikayetvar.com