Banvit 95-76 Maccabi Haifa Bazan

Eurocup Avrupa Kupası G Grubu dokuzuncu karşılaşmasında Banvit, İsrail temsilcisi Maccabi Haifa Bazan'ı 95-76 yendi.

Banvit 95-76 Maccabi Haifa Bazan
11 Aralık 2013 Çarşamba 21:52 tarihinde eklendi.
 
İlk periyoda Banvit Mejıa, Ermak ve Davis ile etkili olurken Maccabi Haifa Bazan da Smith, Yıvzori ve Cubillan ile sayı üretince ilk 5 dakikaya Banvit 13-9 önde girdi ve periyodu da özellikle Davis'in basketleriyle Banvit 25-19 önde bitirdi.

İkinci periyoda Banvit, Mejia'nın basketleriyle başladı ve farkı giderek açtı. Devrenin bitimine 4 dakika kala konuk ekip Banvit'in hücumlarını önlemek için alan savunmasıyla karşılık verdi. İsrail temsilcisi Maccabi Haifa Baszan özellikle Smith ve Cubıllan ile basket üretirken Banvit de, Davis ve Mejia'nın basketleriyle 15 sayılık farkın kapanmasına izin vermedi ve Smith'nin son saniye basketine rağmen devreyi 52-37 önde bitirdi.
 
Üçüncü periyota karşılıklı top kayıplarının ardından Banvit zor da olsa Davis'in 2 sayılık faul atışlarını değerlendirmesiyle kendine geldi. Son 2 dakikada konuk ekibin top kayıplarını Banvit çok iyi değerlendirdi ve periyodu adeta şov yaparak bitirdi: 79-51.

Dördüncü periyoda, üçüncü periyodun getirdiği 28 sayılık farkla (79-51) çıkan Banvit seyircisinin de büyük desteğiyle sayı üretmeye davam etti. Konuk İsrail temsilcisi Yıvzori'nin basketine pota altından Dusan ile karşılık verdi ve bitime 4 dakika kala Banvit 87-63 önde girdi.

Karşılaşmanın son 2 dakikası da Banvit'in etkili oyunuyla sürdü. Seyircisinden büyük alkış alan Banvit'in, İsrail'de 3 sayılık farkla yenildiği Maccabi Haifa Bazan takımını 19 sayılık farkla yenmeyi başardı: 95-76. 

DHA