Barajda ölen iki işçi toprağa verildi

Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu suya kapılarak hayatını kaybeden Eyüp Altuntaş ve Cumali Değirmenci, düzenlenen törenle toprağa verildi.

Barajda ölen iki işçi toprağa verildi
26 Şubat 2012 Pazar 11:58 tarihinde eklendi, 1.699 kez okundu.

Sabah saatlerinde Kozan Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler önce evlerine ardından Kozan Şehir Mezarlığına getirildi. 
    
Cenaze törenine Eyüp Altuntaş'ın kardeşleri Yüksel ve Durmuş Altuntaş, Cumali Değirmenci'nin eşi Rüveyde, annesi Zeliha, babası Yakup Değirmenci, çok sayıda yakını ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Kaymakam İzzettin Sevgili, İlçe Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Emniyet Müdürü Akın Zaimoğlu katıldı. 
    
Vali Coş'un yanında saf tutan Yüksel Altuntaş, ağabeyinin daha önce barajdaki çatlaklardan bahsettiğini öne sürerek, ''Şimdi rahmetli oldu. Çatlakların fotoğrafları bile var, hepsi ortada. Kum torbasıyla kapatılarak çalışılır mı- Daha gencecikti. Bizim her şeyimizdi. Niye dikkat edilmiyor- Oradaki çalışanların da bilgisi var, onlarla da görüşülsün. Başkasının başına gelmesin'' dedi. 
    
Altuntaş'ı teselli eden Coş, ''Savcılar el koydu gereği yapılacak. Madem böyle bir bilgi vardı, niye daha önce bize söylemedin. Tedbir alır, müdahale ederdik'' dedi. 
    
Altuntaş ve Değirmenci'nin cenaze namazlarını İl Müftüsü Ahmet Gökce kıldırdı. Gökce, afetler ve bu tür olaylarda hayatını kaybedenlerin şehit sayılacağını belirtip, ailelerinin sakin kalarak, yetkililerden çalışmalarını bitirmesini beklemelerini istedi. 
    
Daha sonra cenaze omuzlarda mezarlığa taşınarak, gözyaşları arasında toprağa verildi. 
    
Vali Hüseyin Avni Coş, mezarlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, kaybolan 8 işçinin bulunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini, özellikle bu konuda yoğunlaştıklarını belirtti. 
    
Nehir yatağında çok yoğun bir çamur birikintisinin olduğunu belirten Coş, şöyle devam etti: 
    
''Bu kayıp arkadaşlarımızın bir kısmının vefat etmiş olduğu, cenazesinin de bu çamur içinde bulunabileceği varsayımından hareketle sualtı ekiplerimizi de göreve başlattık. Kayıp vatandaşlarımızı biran önce bulabilmek, ailelerinin beklentilerine son vermek için elimizdeki bütün imkanlarla çalışıyoruz.'' 
    
Coş, tünel kapağının su sızdırdığı yönünde bilgiler olduğunu, bu yönde kendilerine şikayet gelip gelmediğiyle ilgili soruyu da ''Bu konuda bize neden bildirmedin diye az önce arkadaşımıza da söyledim. Bu konuda bize, cumhuriyet savcılığına, DSİ'ye intikal eden her hangi bir bilgi yok. Olsa zaten gereği yapılırdı'' diye cevapladı. 
    
Vali Coş, olayın bütün yönleriyle Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırıldığını vurgulayarak, ''Her ne iddia varsa, kimin ne bilgisi varsa, bunları cumhuriyet başsavcılığına intikal ettirirse muhakkak değerlendirilecek ve adalet tecelli edecektir. Herkesin sabırlı olmasını, Türk adaletine güvenmesini tavsiye ediyorum'' dedi.