Baransu'dan "Ekşisözlük kapatılsın" harekatı

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu Twitter'da Ekşisözlük'ün din karşıtı bir site olduğu ve kapatılması gerektiği yönünde bir kampanyanın öncüsü oldu.

Baransudan Ekşisözlük kapatılsın harekatı
21 Kasım 2011 Pazartesi 11:28 tarihinde eklendi.

 

Baransu'nun başlattığı bu girişime tepki olarak Twitter'da Ekşisözlüğüme dokunma hareketi başlatıldı.
 
Her şey geçtiğimiz günlerde Ekşisözlük yazarlarından Ahmet M.S.'ye "dini değerleri alenen aşağılama" iddiasıyla 1.5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmasıyla başladı.
 
M.S "din saçmalığı" başlıklı 'entry'sinde kendi fikirlerini dile getirdiğini savundu. Ancak Twitter'da daha sonuçlanmamış bu dava örnek gösterilerek bir kampanya başlatıldı.
 
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu da bu kampanyanın öncülerinden oldu. Baransu ve destekçileri Ekşisözlük'ün din karşıtı bir site olduğunu ve kapatılması gerektiğini iddia ettiler ve Twitter üzerinden bir kampanya başlattı.
 
İşte Baransu'nun tweet'lerinden bazıları:
 
"AKParti, CHP, MHP ve diğer partiler. Eksisözlüğün rezilliği karşısında birşeyler yapmayacaksanız, oy istemeye gelmeyin. Bu meclise taşınmalı"
 
"Bu ülke bu rezillik karşısında ayağa kalkmazsa,Rabbimiz ve peygamber efendimizin yüzüne nasıl bakacağınızı düşünün..."
 
"Allahıma ve peygamberime küfrediliyorsa demokrat olmak falan umrumda değil. Demokrat değilim bu rezillik karşısında. Demokratlık batsın"
 
"Bu millet ekşisözlükün pisliği karşısında ayağa kalkmayacaksa yazıklar olsun. Kimse de ben müslümanım demesin. Dinimle kimse alay edemez"