Barbaros Bulvarı'nda vinç devrildi

İstanbul Barbaros Bulvarı Boğaziçi Köprüsü yönünde bir vincin devrilmesi sonucu yol trafiğe kapandı. Karşı yönden gelen sürücülerin kazayı izlemesi sonucu iki yönlü yoğunluk yaşanıyor.

Barbaros Bulvarında vinç devrildi
23 Ekim 2014 Perşembe 09:46 tarihinde eklendi.
BEŞİKTAŞ, Boğaziçi Köprüsü girişi, Yıldız katılımında, yol kenarı peyzaj çalışması sırasında vincin devrilmesiyle trafik 2,5  saat kapandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  için çalışma yapan taşeron şirkete ait vinç, Boğaziçi Köprüsü yönünde ilerleyen Recep Cengiz yönetimindeki otomobilin üzerine devrildi. Kazada, iki otomobil hasar görürken, sürücü Recep Cengiz yara almadan kurtuldu. 
 
 
Peyzaj çalışmasında görevli Davut Işık, kullandığı vincin yan destek ayaklarını açmayınca, vinç saat 08.40' da, Boğaziçi Köprüsü'ne seyir halindeki iki aracın üzerine devrildi. Vincin toprak dökmek için kullanılan kovası ile bağlantı demiri devrildi. Trafik tamamen kapanırken, geri dönmeye çalışan sürücüler nedeniyle karmaşa yaşandı. Bazı sürücüler Zincirlikuyu yönüne gittiler. Otomobilinin üzerine vinç devrilen ve kazadan yara almada kurtulan grafiker Recep Cengiz, "Sabah trafiği. Ben yolumda hafif hafif gidiyordum. Üstten geldiği için çok fark edemedim. Ama bir gürültü geldi. Ben 30 cm ile kurtuldum. Hemen sağ kapıdan dışarı çıktım. Başımıza neyin geldiğini o zaman gördüm. Bu tedbirsizliğin göstergesi. Vinç kelebeklerini açmadan hareket etmiş. Zemin de toprak olunca devrilmiş. Ben araçta tektim. Olayın tek iyi tarafı yaralanan veya ölenin olmaması" dedi.
 
ÇALIŞMALAR İKİ BUÇUK SAAT SÜRDÜ
 
Polis çevrede önlem alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir iş makinesi ve bir vinçle, devrilen vinci kaldırmak için çalışma başlattı. Ancak bu sırada, getirilen vincin çelik halatı kopunca, vinç tekrar otomobilin üzerine düştü. Anadolu Yakası'ndan ters yönden getirilen diğer vinc ile devrilen vinç yoldan kaldırıldı. Yol saat 11.00'de trafiğe açıldı.