Barça, Milan'a acımadı

Barcelona, ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Milan'ı Nou Camp'ta 4-0 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Maçtan önce, teknik direktörleri Tito Villanova için 3 gol atacaklarını iddia eden Barçalılar, Milan kalesine tam 4 gol yolladı.

Barça, Milana acımadı
13 Mart 2013 Çarşamba 09:44 tarihinde eklendi, 1.035 kez okundu.

 

 Milano'dan 2-0 mağlubiyetle dönen Katalanlar, rövanşda Milan'ı ezici bir futbolun ardından 4-0'la geçerek çeyrek finale yükseldi.
 
Son günlerde izlediğimiz temposuz Barcelona'dan eser yoktu sahada... Başlama düdüğüyle berabere Katalanlar, Milan ceza sahası etrafında inanılmaz bir baskı kurdu.
 
Bu dayanılmaz baskı, 5. dakikada da sonuç verdi ve ceza sahasında topla buluşan Messi, kaleyi cepheden gören bir yerden harika vurarak, takımını 1-0 öne geçirdi.
 
Barcelona'nın baskısı, üst üste gol pozisyonlarını da beraberinde getirdi. 13. dakikada Iniesta'nın şutunu Abbiati son anda çeldi, dönen topu tamamlayan Messi ise yan ağlara nişanladı.
 
Milan, 38'de ise beraberlik golüne çok yaklaştı. Savunmadan atılan uzun topa koşan Niang, savunmanın hatasıyla topla buluştu. Çok boş durumda vuruşunu yapan Niang, direği geçemedi ve beraberlik şansını değerlendiremedi.
 
Bu şok pozisyonun ardından temposunu bir anda artıran Barcelona, 40'ıncı dakikada 2. golü buldu. Initesta'nın pasıyla topla buluşan Messi, ceza yayı üzerinden çok sert vurdu ve Nou Camp'ta Barcelona'yı 2-0 öne geçirdi.
 
Mücadelenin ilk devresi, Katalan ekibinin 2 farklı üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
İkinci yarıya da Barça hızlı girdi. Messi, 48. dakikada orta sahadan aldığı topla ilerledi. Milan savunmasını çalımlarla geçen Arjantinli, vuruşunda ise Abbiati'yi geçemedi.
 
Israrla 3. golü arayan Barcelona, 50. dakikada David Villa ile bu golü de bulmayı başardı. Bu golün ardından Barcelona, biraz olsun frene bastı ve oyundaki tempoyu düşürdü.
 
Milan'ın son dakikalardaki baskısı karşısında iyi bir savunma yapan Barcelona, duraklama dakikalarında Alba ile skoru 4-0 yaptı ve Nou Camp tribünlerini sevince boğdu.
 
Barcelona, 2-0 kaybettiği ilk maçın ardından rövanşta rakibini 4-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi.
 
ntvspor