Barcelona'nın Muhammet ısrarı

Barcelona, Schuster’in “Türk Messi” dediği, Beşiktaş’ın 17 yaşındaki futbolcusu Muhammet Demirci’nin peşini bırakmıyor.

Barcelonanın Muhammet ısrarı
04 Mart 2011 Cuma 13:02 tarihinde eklendi, 2.524 kez okundu.

 

4 yıl önce Muhammet’i alabilmek adına 5 milyon avro verdiğinden bahsedilen Barcelona’nın bugünlerde siyah beyazlı yöneticilerle masaya oturması bekleniyor.
 
Muhammet’in vekâletini elinde bulunduran Beşiktaş kongre üyesi Seyit Ateş, konuyla ilgili olarak, Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda yaptığı açıklamada, “Birkaç gündür Barcelona bizi sürekli arıyor. Barcelona yetkilisine Beşiktaş Kulübü’yle görüşmesini söyledim; çünkü 2013’ün Mayıs ayına kadar Muhammet, Beşiktaş’ın sözleşmeli futbolcusu” dedi. 
 
BARCELONA, MUHAMMET’İN TÜRKİYE’DE HARCANMASINDAN KORKUYOR
 
Buna rağmen Barcelona’nın Muhammet’in ısrarla istediğine vurgu yapan Ateş, “Muhammet’in harcanma ihtimalinden korkuyorlar. Türk mantalitesi ya da Türkiye’deki olaylara bakış açısına göre harcanır diye endişe ediyorlar. Barcelona altyapı sorumlusu Albert Benager, ki kendisi Misse ve Xabi’nin de antrenörlüğünü yaptı, onun genel görüşü; Muhammet’in Türkiye’de harcanacağı yönünde… Zaman zaman ben de aynı endişeyi duyuyorum. 15-20 gün önce Muhammet, Ege Cup’a gitti, çok güzel maçlar çıkardı. Onun sakatlanıp çıktığı maçta Türkiye, Fransa’ya karşı 5-1 gibi bir mağlubiyet aldı. Buna rağmen 8 tane Avrupalı teknik direktör tarafından turnuva’nın en iyi oyuncusu seçildi” şeklinde konuştu. 
 
BEŞİKTAŞ’LA ANLAŞIRLARSA MUHAMMET BARCELONA’YA GİDER 
 
Katalan kulübünün Muhammet’i yüzde yüz istediğini belirten Ateş, “Avrupalı teknik direktörler böyle düşünürken, buraya geldiğimizde, Muhammet, oyunu çift yönlü oynamıyor diye eleştiride bulunuyorlar. Zaten Barcelona yetkilisi de bu durumu anlatmaya çalıştı. İspanyol Kulübü, Muhammet’i yüzde yüz istiyor. Ben de bugünlerde Beşiktaş’la görüşmelerini temin etmeye çalışıyorum. Onlara, “Beşiktaş’la görüşüp, anlaşın, biz size yönelik fikrimiz olumlu” cevabını veriyorum” diye konuştu.
 
MUHAMMET’LE İLGİLİ TEMENNİMİZ BİLE FARKLI YORUMLANIYOR
 
“Muhammet, hem Schuster’e hem de takımdaki ağabeylerine kendini sevdirdi. Son derece ahlâklı, dürüst bir çocuk. Schuster de kendisini taktir ediyor. Fakat, Muhammet yolun başında. Önümüzdeki sezon daha doğru, daha iyi şeyler yapacak” diyen Seyit Ateş, “Ben, bir temenni de bulundum. Muhammet çok iyi oynar. Beşiktaş’a faydalı olur. 5 yıl sonra da 50 milyon avroya satılır’ dedim. Bu bir temenniydi. Herkes temenni de bulunur; fakat bazı çevreler bunu yanlış yerlere çekerek 17 yaşındaki çocuğa 50 milyon avro verilir mi şeklinde ya da Muhammet’in aklı karıştırılıyor şeklinde doğru olmayan eleştiriler yaptılar” şeklinde konuştu.