"Barış, Erdoğan döneminde gerçekleşebilir"

Şair-yazar Bejan Matur, "Türkiye’de barış ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde gerçekleşebilir." dedi.

Barış, Erdoğan döneminde gerçekleşebilir
21 Şubat 2013 Perşembe 21:43 tarihinde eklendi, 1.063 kez okundu.

 

Malatya'da Deniz Kitapevleri tarafından organize edilen 'Deniz Kitap Festivali' kapsamında düzenlenen imza gününde okurlarıyla biraraya gelen şair-yazar Bejan Matur, İmralı sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bütün badirelere rağmen karamsar olmamak gerektiğini belirten Matur, "Karamsar olmamakla ilgili sebepler var elbette. Karamsar olmak istemiyorum. Başka şansımız yoktur. Bu fırsatı kaçırırsak çok daha olumsuz bir geleceğe gidilir. Bu fırsatı ve şansı Türkiye'nin iyi değerlendirmesi gerekir. Başbakanın bu konuda kararlı oluşunu çok önemsiyorum. Çetrefilli konuları çözebilmek için güçlü bir yönetim, lider gerekir. Sayın Başbakan'da da bu özellikler var. Şu anda da bu konuda Erdoğan’dan daha güçlü bir lider maalesef yoktur.'' dedi.
 
Sürece herkesin katkı sunması gerektiğini vurgulayan Matur, şunları söyledi: "Barış ve diyalog sürecinde herkes bir adım önde olmak istiyor. Fakat bu önde olma isteği süreci engelleyecek raddeye gelmemeli. Siyasilerin pozisyon kapma telaşını bu süreçte görüyoruz. Fakat barış, siyasete bırakılmayacak kadar hassas ve değerlidir. Silahın değil fikirlerin konuşulduğu bir ülkenin olması her geçen gün önem kazanmaktadır. Demokratikleşme bir bakıma farklı olanlara karşı toleranslı olmaktan ve sisteme bu bireyleri entegre etmekten geçiyor. Sistemler Allah'ın kelamı değildir, değiştirilebilir. Sistem sorun yaratır hale gelmişse esnetilebilir.’’

CİHAN