"Barış için yerel seçimler fırsat"

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından Kars'ın Arpaçay ilçesine yaptırılan parkın açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, önümüzdeki yerel seçimlerin Türkiye'nin barış içinde yaşaması için önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

Barış için yerel seçimler fırsat
12 Eylül 2013 Perşembe 19:40 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan yardımcıları Adnan Keskin ile Haluk Koç, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya'yı makamında ziyaret ettikten sonra Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan parkın açılışına geçti.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İstanbul Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve ilçe halkının hazır bulunduğu parkın açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Kafkas Halk Oyunlarının gösterisi sırasında öğle ezanı okununca gösteriye kısa bir süre ara verildi. 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' oyunu büyük alkış topladı.
 
SARIGÜL, CHP'YE GELİRSE YETKİLİ KURULLAR KARAR VERİR
 
Park açılışından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Türkiye'de iktidarda bulunan siyasi parti Türkiye'nin bütün değerlerini alt-üst etmiştir. Başarısızlık ortaya çıkınca da şimdi savaş tellallığı yapıyor. Adeta cellatlık yaparak toplumu kutuplaştırmaktadır.

Toplumumuzda çok ciddi bir şekilde rahatsızlık vardır. Bu seçimler yalnız yerel yönetimler açısından değil Türkiye'nin barış içinde yaşaması için önem taşıyan seçimlerdir. Bizimde sosyal demokratlar olarak Türkiye'nin içinden geçtiği bu nazik süreci dikkate alarak geçmişte CHP veya başka siyasi partilerde çalışmış; sosyal demokrat ve dünya görüşünü özümlemiş herkesin CHP'nin saflarında görev almasını bekliyoruz.

Böylesine geniş kapsamlı çalışmayla bu mücadeleyi götürmemiz gerekmektedir. Sarıgül de bu siyasetçilerden birisidir. CHP'ye gelirse elbette CHP yetkili kurullarla değerlendirir. Kurulların verdiği karara göre, siyasetteki, CHP'deki konumunu belirler" diye konuştu.
 
SAKALLI GENÇLE İLGİNÇ DİYALOG
 
AK Parti'nin önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir'i almak için mücadele vereceğini ifade eden Adnan Keskin, iktidar partisine başarı dileğinde bulundu. Açılışı yapılan parkı gezerken gençlerden Candan Turan'ın (25) sakalını gören Keskin, "Niye sakallarını kesmiyorsun? Yaşlıları anladık da siz niye kesmiyorsunuz? Sabaha tıraş ol emi?" dedi. Candan Turan ise "Niye keselim ki sakalımızı paramız yok, pulumuz yok. İşten güçten vakit mi buluyoruz ki. Daha yeni işten geldim" diye karşılık verdi.

DHA