"Barış olsun istiyoruz"

Türk sinemasının 'Sultan' lakaplı oyuncusu Türkan Şoray, barış sürecine destek verdi.

Barış olsun istiyoruz
20 Ocak 2013 Pazar 18:42 tarihinde eklendi, 1.102 kez okundu.

 

Türkan Şoray, "Sağduyu, sabır, hoşgörü ile bunu başarabileceğimize inanıyorum. Artık duyguların tahammülü kalmadı, barış olsun istiyoruz. Ülkemizde herkes kardeşçe yaşasın, birbirimizi kucaklasın istiyoruz." dedi.
 
Türkan Şoray, Teras Park Alışveriş Merkezi'nde, 'Sinemam ve Ben' isimli kitabının imza gününde, Denizlilerle buluştu. Şoray’a kitabını imzalatmak ve kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen yüzlerce kişi, sıraya girdi. Ünlü sanatçının, kendisine gösterilen ilgiden dolay zaman zaman duygulandığı görüldü.
 
"BARIŞ, SAĞDUYU, SABIR, HOŞGÖRÜYLE GELECEK"
 
Kitaplarını imzalamadan önce bir basın toplantısı düzenleyen Şoray, gazetecilerin sorularını cevapladı. 
 
'Barış süreci' hakkında ne düşündüğü şeklindeki bir soru üzerine Şoray, "Sağduyu, sabır, hoşgörü ile bunu başarabileceğimize inanıyorum. Artık duyguların tahammülü kalmadı, barış olsun istiyoruz. Ülkemizde herkes kardeşçe yaşasın, birbirimizi kucaklasın istiyoruz. Ben bunun olacağına inanıyorum. Ülkemizde bundan sonra kardeş kardeş çok mutlu bir Türkiye olacak. Ülkemiz insanları böyle mutlu yaşamaya layıklar." diye konuştu. 
 
Türk sinemasının 'Sultan'ı olduğu şeklindeki bir soru üzerine Şoray, 'Sultan' tanımlamasını üstüme almak istemediğini belirterek, "Bu, 'seyircimin yıllardır vefakâr sevgi göstergesinin bir karşılığıdır' diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.
 
"YENİ OYUNCULAR DAHA EĞİTİMLİ HEPSİNİ BEĞENİYORUM"
 
Eski sanatçıların yenilerini beğenmediği, "jön yok, kaliteli oyuncu yok" şeklinde yapılan eleştiri ve değerlendirmelere katılmadığını vurgulayan Tükan Şoray, "Yıllar önce ülkemizde sadece sinema vardı. Televizyon yoktu. Onun için bizler o dönemde şanslıydık. Toplu halde sinemalara gitmek, o karanlık salonda film izlemek farklı bir büyüdür. Biz o yıllarda seyircinin bellediğinde yer ettik. Şimdi son dönemde sinema yerini dizilere bıraktı. O dizi bitiyor, diğeri başlıyor. Önceki dizinin etkisinden hemen unutup yenisine konsantre olunuyor. Sinema gibi kalıcı olmuyor. Ben bugün bu dizilerde oynayan maalesef sinemalarda oynama şansını pek elde edemeyen yeni jön ve kadın oyuncuların hepsini çok beğeniyorum. Hepsi olağanüstü güzeller, nesil giderek güzelleşiyor. Erkekler son derece yakışıklı. Hepsi ellerinden geleni yapıyor." dedi. 
 
Dizilerin çok büyük emeklerle çekildiğini anacak bazen beğenilmeyerek kaldırıldığını anlatan Şoray, yeni oyuncalara da övdü: "Bunlar inanılmaz bir emek müthiş bir aşkla çalışıyorlar. Onun için ben 'jön de var' diyorum. Onlara o imkânlar sağlanması lazım. Onların artıları var, eğitimliler. Bizim yıllar önce film çektiğimiz dönemde, eğitimsizdik. Hem yakışıklılar hem güzeller hem yetenekliler. İşlerini seviyorlar. Bence hepsi süper bunların."

CİHAN